Eerste kwartier gratis parkeren op Korvel en Besterd

Wethouder Roel Lauwerier lanceerde op dinsdag 19 november om het nieuwe Stop & Shop systeem voor de Linten Korvel en Besterd. Klanten kunnen het eerste kwartier gratis parkeren en zo nog makkelijker hun favoriete zaken op de Linten bezoeken.

De Gemeente voert deze parkeerregeling in om de ontwikkeling van de lokale economie op de beide Linten te stimuleren. Wethouder Lauwerier is enthousiast over het Stop en Shop systeem ‘We werken intensief samen om deze unieke straten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het nieuwe parkeerregime draagt daar zeker aan bij’.

Met de introductie van het ‘gratis kwartiertje’ krijgen de klanten de gelegenheid om (hernieuwd) kennis te maken met al het moois dat de Linten te bieden hebben. Men kan op de Linten terecht voor alle dagelijkse boodschappen en natuurlijk ook bij de vele bijzondere speciaalzaken.

Jan Aartsen is voorzitter van de Stichting Tilburgse Linten en strijdt al jaren voor het Stop en Shop Systeem. ‘Het is een belangrijke impuls voor de ondernemers op de beide Linten. We hebben nu nog een extra streepje voor op andere winkelgebieden’.

Het Stop en Shop systeem geldt op de Korvelseweg, het Lieve Vrouwenplein, het Sint Annaplein, het NS-plein, de Besterdring en het Besterdplein. Na een kwartier geldt het normale tarief.
Klanten moeten wel gewoon een kaartje trekken bij de parkeerautomaten!