Nieuws

ei van de gieren
Let op! Dit artikel is al 1579 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ei van de gieren en nog veel meer bij De Oliemeulen

Een zeldzame gebeurtenis midden in Tilburg, de Afrikaanse Witkopgieren hebben een ei gelegd! Uiteraard zijn de verzorgers van De Oliemeulen al erg blij met dit resultaat, aangezien de kweekresultaten in gevangenschap van deze gierensoort erg weinig voorkomen. Het koppeltje was al weken met takken aan het slepen voor een nest van meer dan een meter doorsnee. Uiteindelijk bleek dit een liefdesnest(je) te zijn.

Het ei zelf word goed beschermd door de ouders maar kan je wel zien. Via de Facebook-pagina van De Oliemeulen is een filmpje te zien is waar het ei zichtbaar is. Verder is het ook volop voorjaar in het vreemdste dierenpark van Nederland. Naast het gieren-ei zijn er binnen bij de reptielenafdeling ook eieren gelegd door de kolenbranderschildpadden en de wimpergekko’s. Ook de bamboe adders zijn zwanger. Deze slangen zijn eierlevendbarend en de twee dames hebben al een aardige buik.

Naast dat de dieren elkaar blijkbaar erg zien zitten zijn er ook nog dieren die meer met de bezoekers hebben. Waar vorig jaar Tin Tin, de kuifseriema, een nieuweling was in de roofvogelvogelshow (en vaak nog steeds de show steelt met zijn jachttechniek) hebben we ook in 2016 een aanwinst; Sita, een Afrikaanse steppearend, vliegt tegenwoordig mee tijdens de show!

Al met al zijn het drukke tijden in het gezellige Tilburgse dierenpark en dan lopen ze ook nog mee met “D’n opstoet”! Tijdens de carnavalsoptocht in Tilburg zullen de dieren van De Oliemeulen grof geld uitgeven.

De gieren en alle andere dieren zijn tijdens de carnavalsvakantie te zien bij De Oliemeulen aan de Reitse hoevenstraat 30 geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Kijk voor alle informatie op de website, www.oliemeulen.nl

Reageer op dit bericht