Nieuws

Kapperszaken
Let op! Dit artikel is al 628 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Einde aan de matjes, uitgroei en dode punten: ‘de komende drie weken zit ik volgeboekt’

Wat een opluchting voor iedereen met quarantainekapsel, lees: zelf geschoren, centimeters uitgroei en dode punten. De kapperszaken mogen vanaf vandaag weer hun deuren openen. En daar waren de Tilburgse kappers van Scheersalon Du Nord en Haarstudio Silhouet ook erg blij mee.

In Scheersalon Du Nord in het Dwaalgebied ziet de planning er voor de komende tijd goed uit. Barbier Stephan: “Voor deze week kan er al helemaal niks meer bij, de agenda zit helemaal vol. Dat vinden we hier uiteraard hartstikke fijn! Voor de rest van de maand loopt het vanzelf door. Alles wat niet kan of uitkomt schuiven we door naar de volgende week.”

‘Ik werk meer uren dan ik ingepland krijg’

Ook bij Silhouet hebben ze niks te klagen. Kapster Kim: “Op dit moment is het heel erg druk, iedereen wil nu het weer kan maar al te graag naar de kapper. Ik werk momenteel ook meer uren omdat ik het anders niet ingepland krijg” zegt ze met een glimlach. “Gelukkig staat er nog net geen rij buiten, omdat we alleen op afspraak werken. Voor de komende drie weken zit ik al helemaal volgeboekt. Genoeg werk aan de winkel dus! Ik draai nog net geen extra shifts, maar ik werk wel langer door. Zo druk is het nu de kappers weer open mogen.”

Mondkapjes, alcohol en papieren bekertjes

Om ervoor te zorgen dat klanten genoeg afstand van elkaar hebben in de zaak, moesten er wel wat aanpassingen worden gedaan bij Du Nord. “We hebben de looproute anders gemaakt, zodat mensen niet rechtstreeks naar de stoelen kunnen lopen. In de wachtruimte is bijna geen ruimte om te zitten, hoogstens voor één man. Verder letten we extra goed op hygiëne; we dragen allemaal mondkapjes, maken de stoelen schoon met alcohol en gebruiken papieren bekertjes.. dat soort dingen allemaal. Nou deden we dat eigenlijk ook al een aantal weken voordat we dicht moesten. Dus we kunnen wel zeggen dat we passende oplossingen hebben kunnen vinden!”

Bij Silhouet vertelt Kim dat er niet echt aanpassingen nodig waren. Ze is heel blij dat ze in haar salon over de nodige ruimte beschikt om de voorgeschreven anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. “Verder let ik extra goed op hygiëne, want juist nu is dat extra belangrijk.”

‘Het is echt een opluchting’

“Dit fijne nieuws klonk ons als muziek in de oren,” was de reactie van Stephan over ‘het nieuws’ vorige week. “We sprongen een gat in de lucht. We hadden gerekend op 20 mei, maar met elke week die we eerder open mogen gaan, zijn we natuurlijk hartstikke blij. We zijn acht weken buiten dienst geweest, niks mogen doen en geen omzet.” Ook Kim van Silhouet sprong een gat in de lucht toen ze het nieuws hoorde. “Ik was zo ontzettend blij! Je wilt als kapster gewoon je vak uit kunnen oefenen. Het is echt een opluchting dat dit nu gelukkig weer kan en mag.”

Reageer op dit bericht