Nieuws

ek-voetbal-voor-vrouwen
Let op! Dit artikel is al 317 dagen oud en wellicht niet meer relevant

EK voetbal voor vrouwen aftermath: 31.522 voetbalfans uit tien landen in Tilburg

Het EK voetbal voor vrouwen zit erop. Afgelopen zondag wisten de Oranjeleeuwinnen, met de Tilburgse Jackie Groenen in de basis, de titel in de wacht te slepen. Het Nederlands vrouwenelftal was met 4-2 te sterk voor de dames van Denemarken. Ook Tilburg was één van de speelsteden tijdens het Europees Kampioenschap. In totaal werden er vijf wedstrijden in het Koning Willem II Stadion gespeeld en kwamen er 31.522 supporters uit tien verschillende landen op de wedstrijden in onze stad af. 

Waarschijnlijk hebben veel Tilburgers de massale fanwalks van de IJslandse, Nederlandse en Belgische supporters nog wel op hun netvlies staan. Voorafgaand aan de wedstrijd België – Nederland liepen in totaal 3.500 voetbalfans van het Pieter Vreedeplein naar het stadion aan de Goirleseweg. Een week hiervoor maakten 3.200 IJslanders dezelfde wandeling.

Gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd

In Tilburg werd er tijdens het toernooi in totaal tien keer gescoord. Dit waren de verschillende uitslagen van de wedstrijden in onze stad:

  • 18 juli: Frankrijk – IJsland (groep C) 1-0
  • 21 juli: Duitsland – Italië (groep B) 2-1
  • 24 juli: België – Nederland (groep A) 1-2
  • 27 juli: Portugal – Engeland (groep D) 1-2
  • 30 juli: Kwartfinale (Oostenrijk – Spanje) 0-0

De drukst bezochte wedstrijd in Tilburg was België – Nederland op Roze Maandag. In totaal bekeken 12.697 fans, waarvan 4.512 Belgen, de wedstrijd in het stadion.

Reageer op dit bericht