Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1943 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Alles over de start van het Tilburgs carnavalsjaar

Op woensdag 11 november om 18.00u wordt het Tilburgs carnavalsjaar ingeluid op het Willemsplein tijdens Elf Elf. Ook wordt hier bekendgemaakt wie de nieuwe Prins van Kruikenstad is.

Op ‘Elf-elf’ start het nieuwe carnavalsjaar officieel met een spetterende show. Traditiegetrouw is het hoogtepunt van de avond de bekendmaking van de nieuwe Prins en zijn Gevolg. Daarnaast presenteren Ludo van Vliet en Rogier van Bossum tot 23 uur een avond vol muziek, optredens en groen-oranje sfeer op het Willemsplein. Ook de Kwèèker Kalender van dit carnavalsjaar is voor slechts €4,99 te koop op het Elf Elf bal.

Artiesten

Hoofdact tijdens de avond is Ria Valk. Daarnaast treden KV De Fènpruuvers, CVC De Snuupkes en Dweilorkest Bekèk ’T Is op, draait ‘DJ Patrick’ en maken ‘Kaaj Gaaf’ en ‘CV De Jassen’ hun opwachting. Na het evenement op het Willemsplein is er gelegenheid om met alle Kruiken en Kruikinnen het feest voort te zetten in de (Kruiken)kroegen van Kruikenstad.

Entree

Toegangsbewijs tot de Elfde van de Elfde is het stadsembleem (€ 3,50). Deze zijn verkrijgbaar bij Café Stoffel en Café Van Horen Zeggen. De Kruikenslabber (€ 7,50) geeft je recht op een carnavalesk tweegangenmenu op het Willemsplein.

Carnaval 2016

Het motto voor 2016 is ‘Affeseere doe gin zeer’. Dit betekent: een beetje opschieten doet geen pijn. Je moet niet bang zijn om je moe te maken of eens de handen uit de mouwen te steken.

In september lanceerde de Carnavalstichting Tilburg een nieuwe huisstijl, inclusief een logo dat het karakter van Kruikenstad anno 2015 uitdraagt: trots, toegankelijk en transparant.

Geplande afterparty’s

Om 23.00 uur ben jij als echte kruik zijnde natuurlijk nog niet uit gefeest. Gelukkig gaan de meeste kroegen ook na Elf Elf door. De programma’s van de volgende Kruikenkroegen zijn al bij ons bekend:

  • Studentenactie en Schrobbelèr voor €1,50 bij Café de Boekanier.
  • 4 schrobkes voor €5,- en 10 bier voor €15,- bij Van horen Zeggen.

Sfeerimpressie

Twijfel je om te gaan of wil je gewoon eventjes in de carnavalssfeer komen? Bekijk dan onderstaande sfeerimpressie van het Elf Elf bal om jezelf over te halen. Het volledige fotoalbum van het Elf Elf bal van vorig jaar staat op onze website.

Reageer op dit bericht