Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1658 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Elvis Costello & The Imposters geven een exclusief concert in 013

De Britse songschrijver en meesterlijk verteller Elvis Costello komt met zijn begeleidingsband The Imposters voor een exclusief concert naar 013. Vrijdag 19 juli staat hij in Tilburg met een mix van country, soul, rock en pop. Tickets kosten € 45,00 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 9 maart om 10:00 in de voorverkoop.

Elvis Costello heeft anno 2013 meer dan dertig cd's op zijn naam staan en zowat elk genre beoefend. Hij begon zijn carrière halverwege de jaren zeventig in de Londense pubs, werd later één van de meest prominente figuren uit de Britse punk en bouwde nadien zijn repertoire uit, waarbij zowel country als soul, jazz, opera en rock aan bod kwam. De imposante carrière van deze veelzijdige, Britse artiest bestrijkt nu al meer dan 35 jaar, waarin hij verantwoordelijk was voor vele hits, zoals 'Oliver's Army', 'Good Year For The Roses', 'I Want You' en natuurlijk de Charles Aznavour-cover ‘She’. Ook werkte Elvis Costello eind jaren '90 intensief samen met pianist en componist Burt Bacharach.

Deze keer wordt de Brit begeleid door The Imposters, bestaande uit Steve Nieve op toetsen, ex-Cracker bassist Davey Faragher en drummer Pete Thomas. Met deze band bracht Costello in 2008 het album ‘Momofuku’ uit, de opvolger van de platen ‘The Delivery Man’ (2004) en ‘Cruel Smile’ (2002). Vanzelfsprekend kun je de beste nummers van deze platen dan ook verwachten vanavond. Maar de kenners weten dat Elvis Costello ook ander materiaal speelt uit zijn rijke oeuvre. “De albums blijven sterk en het showmanship is onovertroffen. Terwijl hij switcht tussen akoestische gitaar, elektrische gitaar en piano had Costello er geen enkele moeite mee om het publiek twee uur en drie kwartier op het puntje van de stoel te houden”, aldus de Belgische krant De Morgen over zijn optreden met The Imposters in de Ancienne Belgique en het Koninklijk Circus afgelopen jaar. Het publiek kan zich alvast voorbereiden op een onvergetelijk en exclusief concert in Tilburg.

Elvis Costello & The Imposters
Vrijdag 19 juli | aanvang 20:30 | zaal open 19:30
Tickets € 45 (excl. servicekosten) | Dommelsch Zaal |
Voorverkoop vanaf zaterdag 9 maart 2013 om 10:00

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Reageer op dit bericht