Nieuws

The best in heritage
Let op! Dit artikel is al 105 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ervaar het TextielMuseum thuis met een online tour door het museum én workshops

Nadat Museum de Pont eerder al de kunstwerken naar de huiskamers van de mensen bracht, heeft nu ook het TextielMuseum een online concept bedacht. Online kun je genieten van een tour door het museum en meedoen aan een workshop. Leuk voor tussen het Netflixen door of als je jezelf wat meer wilt verdiepen in het Tilburgse museum van wereldkwaliteit ervan. Het museum is namelijk zelf tot zeker 1 juni gesloten.

Online tour door het TextielMuseum

In ‘The Art of Lace’ worden meer dan veertig stukken tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin.  Modejournalist Cécile Narinx van de Volkskrant en Jasmijn Bergisch van Viktor&Rolf gaan in gesprek over het maakproces van de verschillende modehuizen en geven een blik in de wereld van haute couture.

Je kunt de online tour gratis via deze pagina volgen.

Binnenkort komt er ook nog een nieuwe tour online. De tentoonstelling ‘Rode draden’ draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven ontdek je dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. De online tour voor ‘Rode draden’ bestaat uit persoonlijke vertellingen van verschillende medewerkers uit het museum. Allen delen hun eigen kijk op een zelfgekozen werk in de tentoonstelling. Blijf de kanalen van het TextielMuseum in de gaten houden om te weten wanneer deze tour online staat.

Wekelijkse online workshops

Het makerschap staat centraal in het TextielMuseum. Daarom organiseren ze wekelijks een gratis online workshop. De eerste workshop is een sashiko workshop en staat nu online. Sashiko is een van oorsprong Japanse methode om textiel te versterken met stikselpatronen. Sashiko-kunstenaar Pey legt je uit hoe je met verschillende technieken je oude jeans nieuw leven in kunt blazen.

De workshop is via deze pagina te volgen.

Vraag het de medewerker

Altijd al willen weten hoe de dag van een museumdirecteur eruit ziet? Of heb je een vraag over de collectie voor een conservator? Vanaf deze week kan je elke woensdag een andere medewerker van het TextielMuseum een vraag stellen. Je kunt je vragen stellen via Facebook en Instagram.

Check de online Sample Studio

Het TextielLab is de professionele werkplaats van het TextielMuseum waar designers, kunstenaars en modeontwerpers op vernieuwende manieren textiele werken maken. De Sample Studio is een showcase van de meest innovatieve stoffen en de plek om elk creatief textielproces op gang te brengen. Naast een fysieke ruimte in het museum, kun je de Sample Studio ook online bekijken. Hier ontdek je internationale textielprojecten van ontwerpers en kunstenaars als Jan Taminiau en Otobong Nkanga die gemaakt zijn in het TextielLab.

Op deze pagina kun je de Sample Studio online bekijken.

Reageer op dit bericht