Etrias lifestyle stores wint FD Gazelle Award

Wat in 2010 begon met een webshop vanuit het studentenhuis van Stan Verhoeven, Wouter Schreurs en Laurens Ultee is inmiddels uitgegroeid tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Amper vier jaar na de oprichting worden er al meer dan 50 verschillende webwinkels in Nederland, Duitsland en Frankrijk geëxploiteerd wat resulteerde in een omzet van 2,2miljoen in 2013. Deze omzetgroei van 800% (!) over de afgelopen drie jaar is goed voor een zesde plaats op de lijst van snelst groeiende bedrijven in Nederland.

Criteria FD Gazellen

Het is dit jaar voor de elfde keer dat Het Financieele Dagblad de Gazellen uitreikt aan de snelste groeiers van Nederland. Alle bedrijven die over de boekjaren 2011, 2012 en 2013 een onafgebroken groei van ten minste 20% lieten zien mogen zich FD Gazelle noemen. Randvoorwaarden zijn dat maximaal één van deze drie boekjaren verlies mag zijn gemaakt en het bedrijf een positief eigen vermogen moet hebben. Hierdoor staan alleen financieel gezonde bedrijven in de lijst.

Toekomst

Etrias is momenteel vooral bekend als eigenaar van webwinkels als www.bedsupply.eu en www.laarzenwinkel.com. Afgelopen jaar nam Etrias 25 webwinkels van een failliete concurrent over waardoor de segmenten ‘speelgoed’ en ‘travel’ aan de portefeuille werden toegevoegd. Naast de verschillende webwinkels zal komend jaar de eerste fysieke Etrias brandstore worden geopend. In dit ‘warenhuis’ zal een deel van het assortiment van de verschillende webwinkels worden gepresenteerd. Met deze ontwikkelingen in het verschiet verwacht Etrias de komende jaren nog flink door te groeien en volgend jaar opnieuw een FD Gazelle Award te winnen.