ETZ geeft gelezen boeken tweede leven

etz

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis komt met een nieuw initiatief. Patiënten en bezoekers kunnen hier voortaan voor een klein bedrag tweedehands boeken kopen. De opvallende boekenkasten staan in de buurt van de hoofdingangen. De opbrengst is voor de Guus Meeuwis Muziekids Studio en Same (een bisdom in Tanzania).

Foto: ETZ Fotografie & Film/Bregje Pontzen

De opbrengst

De opbrengst van de afgelopen maanden is gedoneerd aan de stichting Stelvio for Life, voor onderzoek naar kanker. De komende maanden komt de verkoop van de boeken geheel ten goede aan de Muziekids Studio in het ziekenhuis en de ontwikkeling van het bisdom in Afrika.

Boeken doneren?

Bijna iedereen heeft wel gelezen boeken thuis liggen waar je niks meer mee doet. Je kunt deze boeken een tweede leven geven door ze in de boekenkist naast de boekenkast te leggen in een van de twee ziekenhuizen. Vrijwilligers controleren of de boeken geschikt zijn voor verkoop en zetten ze in de boekenkasten. De boeken zijn voor slechts €2,- te koop. De boekenkasten zijn een initiatief van Inge en Frank Tofield, van de stichting ‘Boek winst’. Zie voor meer informatie: www.boek-winst.nu.