Beekse Bergen decor voor ‘Over Mijn Lijk’

Je bent jong. In de kracht van je leven. En hoort dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In het BNN-programma ‘Over Mijn Lijk’, elke donderdag om 22.20 uur op NPO1, worden letterlijk doodzieke jongeren gevolgd. In de aflevering van 27 november vormt Event Center Beekse Bergen het decor van een heel bijzondere laatste wens.

Eén van de jongeren die in het programma wordt gevolgd is de 27-jarige Mark uit Venlo. Hij leed aan huidkanker en is inmiddels overleden. Op zijn ‘bucket-list’ – zaken die hij nog voor zijn overlijden wilde doen – stond onder meer ‘quad rijden’. Dat kwam er helaas niet meer van. Zijn vriendin Anneleen (van wie we in de aflevering van vorige week zagen dat ze samen met vrienden de doodskist van Mark in elkaar knutselde) nam zich voor het lijstje ter ere van Mark alsnog af te werken.

Patrick Lodiers

Vanzelfsprekend werkte Event Center Beekse Bergen direct mee aan het vervullen van deze bijzondere wens. En dus waren BNN-presentator Patrick Lodiers en Anneleen samen met een cameraploeg eind september te gast in Hilvarenbeek voor een spectaculair middagje quad rijden.

Heftig

Voor Lodiers (foto) was het één van zijn laatste klussen als BNN-presentator. Hij is inmiddels overgestapt naar de KRO-NCRV alwaar hij onder meer het programma De Reünie gaat presenteren: “’Over mijn lijk’ is een loodzwaar programma om te maken. Heel heftig! Maar tegelijk ook één van de mooiste. Twee jaar lang volg je ongeneeslijk zieke maar tegelijkertijd zeer levenslustige jongeren. Dan komt het keihard aan als ze soms toch nog onverwacht snel overlijden. Negen begrafenissen in twee seizoenen is erg emotioneel. Daarom is het goed dat Valerio Zeno het nu van me overneemt en ik een andere weg in sla.”

Spectaculair

Over Event Center Beekse Bergen als opnamelocatie was Lodiers erg te spreken: “Nooit geweten dat je hier zo veel verschillende outdoor-activiteiten kan doen. Op het land, maar ook op het water. Dit is een prachtige en unieke locatie. Safaripark Beekse Bergen kende ik wel, maar de mogelijkheden op Event Center Beekse Bergen waren mij onbekend. Goed dat ik het nu weet. Als ik voor televisie weer iets spectaculairs moet doen, weten we dus dat we in Hilvarenbeek moeten zijn.”

Over mijn lijk, donderdag 27 november, 22.20 uur, NPO1. 

Foto: Patrick Lodiers vermaakte zich uitstekend tijdens het quadrijden op Event Center Beekse Bergen (foto: Event Center Beekse Bergen/Libéma)