Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2633 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Expositie in De Schalm

Patronen in Beeld
“Hebt u wel eens goed naar een landschap of een boom gekeken? Wat mij altijd opvalt is dat je er een bepaalde mate van ordening en chaos in kunt  zien; levendigheid en rust, contrast en harmonie”.

In deze expositie worden schilderijen getoond van zowel realistische landschappen, waar zich soms mensen of  dieren in bevinden, als ook denkbeeldige  landschappen met vogels in het luchtruim, zwermen vissen, of opdwarrelende bladeren.
Het werk varieert van realistisch tot abstract.
Realistisch, zoals de schetsen ‘op locatie’ die een impressionistische weergave van de omgeving zijn.
Abstract, zoals de  landschappen  die gevormd worden door herhalingen van korte verfstreken, waarbij  verschuivingen in het ritme optreden. Het regelmatige patroon wordt doorbroken waardoor voor het oog interessante plekken ontstaan

De schilderijen  scheppen een  atmosfeer van “aards”, tot  licht en ruimtelijk, en nodigen uit om in deze atmosfeer te stappen.
Compositie en structuur zijn belangrijke elementen, die de basis vormen van het beeld. Het beeld wordt vaak gevormd door patronen die beweging suggereren. Bij afwezigheid van deze patronen krijgt het werk juist een stille,  meer surrealistische lading.

Deze expositie is te zien in Cultureel Centrum De Schalm. Eikenbosch 1 Berkel-Enschot.

Openingstijden:     

maandag t/m donderdag van 10.00 tot 22.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
WEeekend alleen bij activiteiten.

Reageer op dit bericht