Nieuws

factorium
Let op! Dit artikel is al 79 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Factorium neemt afscheid van drie idolen

Sommigen zeggen over hun idolen dat het een eer is om met hen tegelijkertijd te leven. Bij Factorium hebben ze ook zo hun idolen over wie zij met trots zeggen: “Het is een eer om met hen samen te mogen werken”. De ene hangt haar balletschoenen aan de wilgen, de andere bergt haar dwarsfluit op in de koffer en nog een ander gaat terug naar zijn roots.

Fotografie: Jostlijn Ligtvoet

Peter van Dorst

In februari treedt Peter van Dorst, na 37 jaar, af als teamhoofd popmuziek bij Factorium. Helemaal weggaan kan hij nog niet, daarom zal hij, zoals hij ooit begon, nog als gitaardocent actief zijn. De drang naar spelen is niet minder geworden dus blijft de rocker voorlopig nog muziek maken. Peter is een van de grondleggers in Nederland van het fenomeen ‘Band coaching’ en daarom is het niet gek dat een hele lichting Tilburgse popmuzikanten (waaronder Ruud Jolie van Within Temptation) door hem is gecoacht. Hij treed al op sinds zijn zestiende en heeft op het podium gestaan met onder andere Herman Brood, Bertus Borgers, Kaz Lux, Hans Dulfer, De Bombita’s en anderen.

Agaath Verspeten

Factorium neemt in juli, na 44 jaar, ook afscheid van teamhoofd dans, dansdocent en coƶrdinator MusicAllFactory Agaath Verspeten. Van danslessen volgen voor een kwartje naar lessen geven in haar eigen danslokaal. Agaath heeft onuitwisbare sporen achtergelaten bij zowel Factorium als in het musical- en danswerkveld. Naast haar werkzaamheden als teamhoofd dans en dansdocent, richtte Agaath samen met Edward Hoepelman in 1995 de MusicAllFactory op. Een succesvolle sprong in het diepe. Vol trots ziet Agaath haar pupillen terug in verschillende shows en musicals over de hele wereld. Ze kreeg in 2018 tijdens de Nederlandse Musical Dagen in Tilburg de Hoepelman Award uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor personen die zich inzetten voor de musicalwereld in Nederland en/of Europa. Stilzitten is voor Agaath geen optie, en na haar vertrek gaat ze mensen helpen die beginnende Parkinson hebben.

Karen Broekhuis

Ook Karen Broekhuis gaat haar talenten ergens anders inzetten. 44 jaar geleden werd de dwarsfluitiste van het conservatorium geplukt en gevraagd om les te komen geven bij Factorium. Dat Factorium alles in huis heeft, is iets wat haar altijd aangesproken heeft. Van getalenteerde toptalenten tot nog verdwaalde kleuters die geen idee hebben wat ze willen gaan doen; daar geniet Karen van. Anderen helpen en een steentje bijdragen is altijd een drive voor haar geweest, daarom kijkt ze er naar uit om straks migranten te gaan helpen met de Nederlandse taal.

Meer informatie

Meer informatie over Factorium lees je op de website of op de social media-kanalen.