Factorium Oisterwijk zet dienstverlening voort in 2014-2015

Eind augustus 2013 heeft het college van B en W in de gemeente Oisterwijk besloten uitvoering te geven aan een motie van het gemeentebestuur om de subsidierelatie met Factorium Podiumkunsten per 1 januari 2017 stop te zetten. Aanvankelijk leek het erop dat dit onmiddellijke gevolgen zou hebben voor de dienstverlening van Factorium Podiumkunsten in deze gemeente. Dit is echter niet het geval; het cursusaanbod en de ondersteuning van de Oisterwijkse verenigingen wordt in het aankomende cursusjaar 2014 – 2015 voortgezet.

In de collegevergadering van woensdag 23 april jl. heeft het huidige college van B en W aangegeven op dit moment nog geen besluit te kunnen nemen over de wijze van afbouw van de subsidierelatie met Factorium Podiumkunsten. Zij ziet dit als taak van het nieuwe college.

Vele Oisterwijkse podiumkunstliefhebbers volgen via Factorium Podiumkunsten cursussen op het gebied van muziek, dans en/of musical. Daarnaast is een deel van hen lid van ensembles en/of een muziekgezelschap dat door Factorium wordt ondersteund. Voor deze groep mensen was het lange tijd onduidelijk of Factorium Podiumkunsten hen ook in het nieuwe cursusjaar van dienst zou kunnen zijn. Deze onzekerheid gold ook voor de 40 personeelsleden die voor Factorium Podiumkunsten werkzaam zijn in de gemeente Oisterwijk.

Boyke Brand, directeur/bestuurder Factorium Podiumkunsten: “Kunst- en cultuur maakt een wezenlijk onderdeel uit in de ontwikkeling van mensen. Wij zetten ons hier met hart en ziel voor in. Ik ben dan ook blij dat Factorium Podiumkunsten ook in het nieuwe cursusjaar haar dienstverlening onverminderd kan blijven voortzetten, voor zowel de inwoners als de verenigingen in de gemeente Oisterwijk.”