Nieuws

certificaat kwaliteit dienstverlening
Let op! Dit artikel is al 429 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Factorium ontvangt nieuw certificaat kwaliteit dienstverlening

Factorium Podiumkunsten voldoet als één van de eerste drie organisaties in Nederland aan de nieuwe eisen van ‘Kwaliteit in Beeld’, het certificeringskader voor bibliotheekwerk, cultuur en taal. Op vrijdagmiddag 9 november kreeg Factorium in het bijzijn van wethouder Marcelle Hendrickx een plaquette uitgereikt door Willem Camphuis (directeur CBCT).

Foto: Jostijn Ligtvoet

Het cultuurbedrijf werd doorgelicht op zorgvuldigheid, kwaliteit en de maatschappelijke effecten van haar werk en op de toekomstbestendigheid van de organisatie.

Loek Sijbers, directeur Factorium: “Factorium – voorheen de Tilburgse Dans en Muziekschool – bestaat in 2019 maar liefst 150 jaar. Da’s bijzonder en we gaan voor de volgende 150 jaar. Factorium staat op voor kunst- en cultuur die mensen sterker, zelfbewuster en (langer) zelfstandig maakt. Het goede rapportcijfer dat we gekregen hebben sterkt ons in die ingeslagen weg. Factorium geeft lessen in muziek, theater en dans aan mensen van piepjong tot stokoud, zorgt ervoor dat ieder jaar 25.000 kinderen in het basisonderwijs kennismaken met kunst & cultuur, is (steeds meer) een urbanhouse voor cultuurmakers in de Tilburgse Urbanscene en bevordert de inclusiviteit van de samenleving door zich te richten op heel divers publiek. Zo geeft Factorium bijvoorbeeld danslessen aan mensen met beginnende dementie, Parkinson of MS om ze sterker te maken en er (mede) voor te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dansen dus!”.

Nieuwe certificeringskader

CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Het nieuwe certificeringskader is ontwikkeld in opdracht van Cultuurconnectie, Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Samenwerkende POI’s Nederland (SPN), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze partijen hebben in december 2017 en januari 2018 het certificeringskader officieel vastgesteld.

Reageer op dit bericht