Nieuws

vrijheidspark
Let op! Dit artikel is al 1012 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Factoriumtuin wordt Vrijheidspark met herdenkingsmonumenten

De Factoriumtuin wordt een Vrijheidspark met herdenkingsmonumenten. De dodenherdenking vindt niet langer plaats op verschillende locaties en momenten, vanaf 2017 wordt er een gezamenlijke ceremonie gehouden in dit park.

Burgemeester Peter Noordanus: “Dankzij de gezamenlijke inzet van de herdenkingsorganisaties kunnen we samen onze boodschap versterken. Elk jaar op 4 en 5 mei staan we stil bij onze vrijheid en vooral ook bij de mensen die daarvoor hun leven gaven. Dat moeten we blijven doen. Vanaf volgend jaar op een bijzondere plek, het Vrijheidspark.”

Vrijheidspark

De organisaties die de herdenkingen in Tilburg verzorgen, zochten een plek met voldoende ruimte en een serene sfeer, zonder geluidsoverlast. De tuin bij het Factorium heeft die eigenschappen en is op loopafstand van het stadhuis en de Heikese Kerk.

Monumenten krijgen een plek in het Vrijheidspark

Vier grote monumenten verhuizen naar het Vrijheidspark. Dit zijn het monument voor de 15th ScottishDivision (geallieerde militairen), het monument Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene (verzet Nederland), het Indië-monument (Tilburgse soldaten omgekomen in voormalig Nederlands Indië) en de Zwerfkei aan de Coba Pulskenslaan (burgerslachtoffers, geallieerde militairen, verzet Nederland).

Bekijk op de plattegrond op welke plek de monumenten komen te staan. Klik op de foto voor een uitvergrootte versie.

vrijheidspark

Reageer op dit bericht