Nieuws

koopavonden
Let op! Dit artikel is al 162 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ: gaan de koopavonden weer door in de binnenstad en zijn de fietsenstallingen weer open?

De coronabesmettingen dalen en dat betekent dat er weer versoepeld wordt. Zo kun je al een tijdje winkelen zonder afspraak en zijn de terrassen in de middag open. De openingstijden van de terrassen worden vanaf woensdag 19 mei met twee uurtjes verruimd. Maar hoe zit dat met de openingstijden van de winkels tijdens de traditionele koopavond op donderdag? En wat betekent dit voor de openingstijden van de fietsenstallingen in het centrum? We zochten het voor je uit. 

Foto: Jules van Iperen

Gaat de koopavond in het centrum door?

De winkels mogen in de Tilburgse binnenstad weer tot 20:00 uur open zijn. Goed om te weten: dit bepalen de winkeliers helemaal zelf. In principe mag de koopavond dus tot 20:00 uur doorgaan, maar is het niet zeker dat de winkel die jij wilt bezoeken open is. Het is dus aan te raden om de winkel die jij wilt bezoeken van tevoren te contacteren met de vraag of zij open zijn.

Ook in Winkelcentrum Heyhoef is het weer wekelijks koopavond. Dit betekent dat de winkels in het grootste winkelcentrum van de Reeshof op vrijdagavond tot 20:00 uur open is.

En hoe zit dat met koopzondag?

Tijdens de koopzondag zijn vrijwel alle winkels in de binnenstad weer open. Maar hiervoor geldt hetzelfde als voor de koopavond: wil jij zeker zijn dat je winkel die jij wilt bezoeken, open is? Neem dan even contact op met de desbetreffende winkel. Zij bepalen namelijk helemaal zelf of ze op zondagen de deuren openen.

Zijn de fietsenstallingen in het centrum open?

Nu de terrassen langer open mogen blijven en je ook op donderdagavond kunt gaan winkelen, is het natuurlijk fijn om met de fiets naar de stad te komen. Immers: dat is gezond en je fiets stallen kan gratis bij één van de beheerde fietsenstallingen in het centrum. Benieuwd naar de actuele openingstijden van de verschillende fietsenstallingen? Check dan deze website.

Winkelen in Tilburg

De winkels zijn dus weer open. Heb je geen klachten en heb je wat nodig, dan ben je van harte welkom. Uiteraard geldt nog steeds de anderhalve meter regel en dien je in winkels een mondkapje te dragen. Ook hanteren winkels een maximaal aantal bezoekers en kan het zijn dat je moet wachten als het in winkels te druk is. Hoe je dat kunt voorkomen? Door op rustige momenten te gaan winkelen.