Nieuws

meest gestelde vragen
Let op! Dit artikel is al 499 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: betaald parkeren & alle werkzaamheden in de Tilburgse binnenstad

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week: nieuwe regels rondom betaald parkeren & alles wat je moet weten over de verbouwingen in de binnenstad.

Wat is er veranderd rondom betaald parkeren in Tilburg?

Sinds 1 december zijn er een aantal wijzigingen omtrent het betaald parkeren in Tilburg. Het betaalgebied is namelijk uitgebreid naar de wijken Theresia en de Bouwmeesterbuurt. Dat betekent dat ook aan de noordkant van het spoor tegenwoordig gewoon betaald moet worden voor een parkeerplek. De kosten? Aan de westkant van de Jan Heijnstraat en Vredeman de Vriesstraat betaal je één euro per uur van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je hier gratis parkeren. Aan de oostkant van de Jan Heijnstraat en Vredeman de Vriesstraat betaal je één euro per uur van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 22.00 uur. Op zondag parkeer je hier gratis.

Zie jij nou door de bomen het bos niet meer wat betreft parkeren in Tilburg? Bekijk dan even deze kaart. Hier kun je precies zien in welke gebieden je welke tarieven betaalt.

Hoe zit het met alle werkzaamheden in de binnenstad?

Soms is het lastig om bij te houden waar in de stad gesloopt, geklust en gebouwd wordt. Daarom hierbij een handig overzichtje!

  • Spoorlaan: een nieuw busstation, een nieuwe fietsenstalling, het renoveren van fietspaden en nog veel meer. De werkzaamheden rondom de Spoorlaan lijken nog wel even te duren. Om het wat overzichtelijker te maken, heeft gemeente Tilburg een mooie plattegrond (inclusief planning) gemaakt. Bekijk deze hier!
  • Emmapassage: we schreven er vorige week al over: de Emmapassage wordt binnenkort omgebouwd tot de (onoverdekte) Emmastraat. De planning is vooralsnog dat de werkzaamheden eind 2020 worden afgerond. Nog even geduld dus!
  • Zuidelijke Frederikstraat: de noordkant van de Frederikstraat staat inmiddels en wordt, door winkels als Scotch&Soda, Levi’s en Pandora, druk bezocht. Nu is de zuidkant aan de beurt. De straat loopt straks vanaf de Heuvelstraat dwars door het pand waar momenteel de Expo in gevestigd is. De werkzaamheden worden naar alle waarschijnlijkheid eind 2020 afgerond. De precieze startdatum is nog niet bekend.
  • Appartementen zuidelijke Frederikstraat: bij een ‘zuidstraat’ met winkels alleen zal het echter niet blijven. Boven de winkels worden straks ook nog eens 170 appartementen gebouwd. In de eerste helft van 2021 moet deze klus worden afgerond.
  • Hendrikhof: het wat? Ja het Hendrikhof! Ofwel: het pleintje aan de achterkant van de Hema, Emmapassage en horeca van het Piusplein. Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen: maar over twee jaar is dit omgetoverd tot een fijn pleintje met winkels en horeca. Dit wordt tevens de verbinding tussen de Emmastraat en de zuidelijke Frederikstraat.
  • Stadskantoor: de verbouwing van Stadskantoor 1 is al een tijdje aan de gang en zal naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 worden afgerond. Betekent dat het einde van de werkzaamheden? Nee! Stadskantoor 2 (Koningsplein) is hierna aan de beurt.
  • Midi: De Midi is inmiddels geen Midi meer. Wat er voor in de plaats komt? Maar liefst 67 huurappartementen! De werkzaamheden worden waarschijnlijk eind 2019 afgerond.
  • Stadhuisplein (Febo): in 2019 keert de Febo eindelijk terug! De werkzaamheden zijn nog in volle gang, maar worden (hopelijk) medio 2019 afgerond.

FAQ in Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Reageer op dit bericht