Nieuws

huren in tilburg
Let op! Dit artikel is al 173 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: huren in Tilburg, vuurwerk afsteken en bladeren opruimen

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze keer behandelen we huren in Tilburg, vuurwerk afsteken en het opruimen van de bladeren. 

Foto: Jules van Iperen

Huren in Tilburg

Tilburg is een fijne plek om te zijn en in te wonen. Maar nu is de vraag: via welke platforms kun je nou goed aan een huurwoning komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Funda

Funda is een welbekende als het gaat om huren en kopen van een woning. Als het gaat om Tilburg, staan er genoeg leuke appartementen/ huizen voor je op een rijtje. Benieuwd wat ze te bieden hebben? Klik hier voor meer informatie.

Huurwoningen.nl

Ook op Huurwoningen.nl staan genoeg leuke woningen en is een beetje te vergelijken met Funda. Wel is het zo dat je moet betalen om contact op te nemen met de huurder. Mocht je echt nodig opzoek zijn naar een woning, dan is het toch de moeite waard om een keer op de website te kijken.

Woning in Zicht

Op Woning in Zicht kun je voor €8,- per jaar een woning vinden die bij jouw inkomen past. Ze vertonen als je je inkomen hebt aangegeven alleen woningen waarop je kans kunt maken. Dit hoef je dan niet meer zelf uit te zoeken. Als je hebt gereageerd op een woning bepalen ze aan de hand van inschrijfduur, eventueel leeftijd, inkomen en voorrang of je recht hebt op misschien jouw toekomstige stulpje.

Klik voor Kamers

De website Klik voor Kamers is eigenlijk precies hetzelfde als Woning in Zicht alleen dan speciaal voor studenten. Ook via deze website kun je studentenkamers en studio’s vinden die bij jouw inkomen passen.

De Huissleutel

De Huissleutel Tilburg helpt jou met het zoeken naar een passende woonruimte. Voor eenmalig €35,- kun je reageren op woningen die ze voor jou helemaal hebben nagelopen op comfort, budget, veiligheid, huurtoeslagmogelijkheid en nog veel meer. Verder zullen ze actief op zoek gaan naar woningen die voldoen aan jouw profiel.

Facebookgroep Woonruimte aangeboden/gezocht Tilburg

Via deze Facebookgroep komen er dagelijks leuke kamers, studio’s of zelfs appartementen online. Je kunt gratis lid worden en alles goed in de gaten houden. Naast dat je op zoek kunt gaan naar een woning, kun je ook bijvoorbeeld je kamer in de groep plaatsen en mensen die lid zijn kunnen daar op reageren. Ideaal dus!

BVwonen

De beheerder van de Facebookgroep heeft ook een eigen website: BVwonen. De website heeft een goede service en zullen vanaf het eerste gesprek tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris alle zaken regelen.

Vuurwerk afsteken in Tilburg

Het is weer bijna zover: we gaan het nieuwe jaar in. Natuurlijk willen we het jaar allemaal knallend beginnen, maar in hoeverre mag dat nog in Tilburg? Goed nieuws! Brabants Dagblad schrijft dat we gewoon mogen knallen dit jaar. De vraag vanuit steden zoals Amsterdam en Utrecht voor een vuurwerkverbod is in Brabant niet aan de orde. Volgens hen is de overlast er niet groot genoeg voor. ‘Vuurwerk zou te veel overlast en schade veroorzaken, te veel slachtoffers maken en de vuurwerktraditie wordt in verband gebracht tegen politie en hulpverleners. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid kwam vorig jaar met het advies om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden en vooral de grote steden (Den Haag, Utrecht en Amsterdam) vragen om een verandering van de vuurwerktraditie. Maar een landelijk verbod is een stap te ver’.

Al met al gaat de vuurwerktraditie gewoon door en kun je alsnog zelf knallend het jaar in!

Bladeren ophalen

De herfst is al een tijdje bezig en de bladeren vallen als ‘bosjes’ van de bomen. De gemeente is altijd hard bezig met het opruimen van de bladeren en jij kunt ze nu ook helpen. Zo staan er bladkorven door heel Tilburg waar je de bladeren in kunt gooien. Die bladeren worden dan vervolgens opgeruimd door de gemeente. Een tijdje geleden plaatste ze een leuk filmpje met een aantal tips en tricks:

  1. Gooi alleen bladeren in de bladkorven, geen tuinafval.
  2. Als de korf vol zit mag je de bladeren er naast leggen maar niet in plastic zakken.
  3. Bladeren mogen ook naar de milieustraat of in je eigen container.

Benieuwd welke tips ze nog meer gaven? Bekijk dan hieronder het filmpje.

FAQ in Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Reageer op dit bericht