Nieuws

jumbo foodmarkt
Let op! Dit artikel is al 225 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: opening Jumbo Foodmarkt, Burger King en de nieuwe FEBO

Kijk, dat vinden wij nou leuk! Op de vraag of jullie nog prangende vragen hadden over Tilburg op Instagram, kwamen veel reacties binnen. Uiteraard kunnen wij ze niet allemaal in één keer behandelen, dus voor deze editie hebben we een paar vragen eruit gepikt. Het thema van de meest gestelde vragen van deze week: de opening van een paar nieuwe (of oude bekende) zaken in Tilburg. 

Wanneer opent de Jumbo Foodmarkt?

Wanneer je richting Stappegoor rijdt, kun je er niet omheen: de nieuwe Jumbo Foodmarkt. In maart schreven wij dat de opening van de nieuwkomer gepland stond voor begin juli 2018. Zoals we inmiddels weten, zijn de deuren nog steeds niet geopend. Tijd dus voor een belletje naar de communicatieafdeling van Jumbo!

De opening staat momenteel gepland voor eind 2018. Helaas is er nog geen specifieke datum bekend. Wat Jumbo ons wél kon vertellen, is dat de Tilburgse Jumbo Foodmarkt er anders uit komt te zien dat die in buurstad Breda! “Door onze overname van La Place in 2016 zie je dat dit concept steeds meer geïntegreerd wordt in de Jumbo Foodmarkt. Ook breidt het aantal keukens steeds meer uit. De nieuwste Foodmarkt in Leidsche Rijn bevat maar liefst negen keukens; van Mexicaans tot Aziatisch. Deze vernieuwingen zien we straks ook terug in Tilburg.”

Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Wanneer opent de nieuwe Burger King?

Eind juni werd bekend gemaakt dat de Burger King na twintig jaar terugkeert naar de Tilburgse binnenstad. De locatie? De hoek van de Heuvelring en het Piusplein. De burgergigant opent in het laatste kwartaal van 2018 haar deuren. De exacte datum is helaas nog niet bekend gemaakt door Burger King.

Wanneer opent de nieuwe FEBO?

Het is een jaar na de verwoestende brand bij de FEBO en we zien nog steeds een zwaar beschadigd pand in de Heuvelstraat. Tocht lijkt de heropbouw nu dichterbij dan ooit. Eigenaar Syntrus Achmea beschikt namelijk sinds medio juli over een vergunning voor de herbouw, maar wacht nog even de bezwaartermijn af. Deze loopt tot het eind van deze maand. “We verwachten dat de herbouw snel na de bouwvak kan beginnen,” aldus een woordvoerder tegen Brabant’s Dagblad.

FEBO-exploitant Nuno Leitão heeft zich er inmiddels bij neer moeten leggen dat de wederopbouw langzamer ging dan hij aanvankelijk dacht. Dit heeft te maken met het feit dat de FEBO gevestigd is in een monumentaal pand en er veel onderhandelingen zijn tussen verzekeringsexperts van grote bedrijven. Hij heeft pas te horen gekregen dat hij de derde week van januari 2019 zijn zaak opnieuw kan gaan inrichten.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Reageer op dit bericht