Nieuws

Pinksteren
Let op! Dit artikel is al 251 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: winkeltijden Pinksteren, openingstijden horeca tijdens MeiMarkt en gebouw A58

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Foto: Habeon Architecten

Wat zijn de openingstijden van de winkels tijdens Pinksteren?

Het houdt maar niet op in de maanden april en mei. We komen om in de feestdagen en dat betekent in de meeste gevallen aangepaste openingstijden van winkels. Zo ook dit weekend tijdens Pinksteren.

Eerste Pinksterdag (zondag 20 mei):

 • Tilburgse binnenstad: gesloten
 • Winkelcentrum Heyhoef: gesloten
 • Winkelcentrum Westermarkt: gesloten
 • Winkelcentrum Wagnerplein: gesloten
 • Winkelcentrum Paletplein: gesloten
 • Winkelcentrum Aabe Fabriek: gesloten

Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei):

 • Tilburgse binnenstad: 12.00 tot 17.00 uur
 • Winkelcentrum Heyhoef: 12.00 tot 17.00 uur
 • Winkelcentrum Westermarkt: gesloten
 • Winkelcentrum Wagnerplein: gesloten
 • Winkelcentrum Paletplein: gesloten
 • Winkelcentrum Aabe Fabriek: 12.00 tot 17.00 uur

Supermarkten hanteren vaak andere openingstijden. Check hiervoor de directe websites.

Wat zijn de openingstijden van horeca tijdens de MeiMarkt?

De horeca in Tilburg mogen tijdens de MeiMarkt in Tilburg de hele nacht (van 19 op 20 mei) geopend blijven. Er is dus geen officiële sluitingstijd. In de praktijk betekent dit dat elke horecazaak dit voor zichzelf bepaalt. De één blijft de hele nacht open, de ander houdt 04.00 uur aan en weer een andere zaak gaat extra vroeg open voor een ontbijt voor de kraamhouders. Wil je de hele nacht doortrekken? Dan vind je ongetwijfeld genoeg cafés in de binnenstad die open zijn.

Wat komt er in het grote gebouw aan de A58?

Als je regelmatig over de snelweg richting Den Bosch of Eindhoven rijdt, dan kun je er niet omheen: er staat een enorm futuristisch gebouw langs de A58. Dit gloednieuwe distributiecentrum, genaamd New Logic III, is meer dan 60.000 m² groot en op een zéér duurzame manier ontwikkeld (met 98% de hoogste BREEAM-score ooit). De gelukkige die dit mooie distributiecentrum mag gaan gebruiken? Rhenus Contract Logistics. Het van oorsprong Duitse bedrijf richt zich sinds 2003 op vier marktsegmenten: high tech, e-commerce, health-tech en media. Wil je meer lezen over New Logic III of Rhenus Contract Logistics? Check dan even dit artikel.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij. Eerder beantwoordden we al vragen over Midi, Plan-T, het Wapen van Tilburg, Flying Tiger, Jumbo Foodmarkt, het Stadsstrand, de Primark, het Spoorpark en veel meer. Antwoorden op deze vragen vind je hier.

Reageer op dit bericht