Nieuws

cadeautips
Let op! Dit artikel is al 268 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Feestdagen komen eraan: (0)13 typisch Tilburgse cadeautips

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat we weer massaal naar de winkels gaan om cadeautjes te kopen. Heb jij inspiratiestress? We geven je (0)13 typisch Tilburgse cadeautips. 

#1: Stadshorloge Tilburg

Een echte kruik heeft natuurlijk een klok aan zijn pols met een verwijzing naar de stad. Online kun je dit prachtige horloge voor €90,- bestellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten horlogebanden en in het horloge zijn het stadswapen, de stadsnaam en de Heuvelse kerk verwerkt. Extra leuk: met de kortingscode ‘Tilburgcom’ ontvang je nu €12,50 korting op je stadshorloge.

#2: CADA sokken

CADA

CADA is er voor iedereen die zijn eeuwige sokkenspeurtocht beu is. Want heb je eindelijk een sok gevonden die perfect zit, dan zitten er weer binnen de kortste keren gaten in. Of ziet die ene sok er geweldig uit, dan krijg je er weer ontzettende zweetvoeten van. CADA-sokken herbergen alles waar een goede sok aan moet voldoen: hij zit comfortabel, is sterk, ademend, onzichtbaar of juist hartstikke zichtbaar en goed voor mens en milieu. En zien ze er ook nog eens hartstikke leuk uit. Daarnaast is het een mooi product uit de regio. Een leuk cadeautje voor een klein bedrag!

#3: Pulcinos limoncello

pulcinos

Wist je dat we in Tilburg een eigen limoncello hebben? Aan het roer van het bedrijf staat Thomas Derks die wordt ondersteund door zijn compagnon Bram Veenstra. De limoncello is een ode aan de Italiaanse familie van Thomas. Het geheim van de limoncello: alleen maar biologische producten, een verlaging van het alcoholpercentage en gebruik van verse citroenen uit Sicilië. Een fles Pulcinos kost €16,-. De limoncello is ook perfect te gebruiken voor cocktails of bij een dessert tijdens de feestdagen.

#4: carnavalsemblemen

Het carnavalsseizoen is begonnen en we hebben weer vijf nieuwe carnavalsemblemen gemaakt. Drie kwèèkers met toffe Tilburgse uitspraken, een Willem II embleem en een embleem dat als fotolijstje fungeert. Vooral de laatste is extra leuk om te geven. Doe je eigen foto erin, laat hem direct door ons inpakken en degene aan wie jij je cadeau geeft, loopt de hele carnaval met jouw foto op zijn pak. Je koopt al een embleem vanaf €5,95.

#5: Tilburgs Grootste Nieuwjaarsborrel 3.0

early bird tickets

Ook dit jaar organiseren we Tilburgs Grootste Nieuwjaarsborrel bij EVE. Hier proost je samen met je vrienden, familie en mede-Tilburgers op het nieuwe jaar. De borrel transformeert naarmate de avond vordert tot echt feest. Tilburgs Grootste Nieuwjaarsborrel staat op vrijdag 3 januari op het programma en kaarten kosten €11,45. Leuk om te geven als cadeautje tijdens de feestdagen.

#6: Tilburg magneet

cadeautips

Een Tilburgse magneet op je koelkast mag natuurlijk niet ontbreken tussen je magneten van Londen, Rome en Parijs. Voor €4,95 bestel je deze magneet of koop je hem in de brandstore van Ollie’s in het Dwaalgebied.

#7: Willem II merchandise

Een échte Tilburger houdt natuurlijk van het rood, wit en blauw van Willem II. Maarrr… heeft hij of zij al wel een mooi tenue, trainingspak of sjaaltje van Willem II? Zo niet; cadeau doen dien handel. Je kunt de merchandise van Willem II kopen via de webshop of in de fanshop bij het stadion. PS. liever in de stad op zoek naar een Willem II cadeau? Ollie’s Brandstore verkoopt ook Willem II merchandise.

#8: Tilburgs bier

stadsbrouwerij013

Wij Tilburgers zijn bourgondiërs en daar hoort een lekker biertje op zijn tijd bij. Gelukkig zijn we in Tilburg gezegend met een hoop brouwerijen en dus ook lokale biertjes. Denk bijvoorbeeld aan de bieren van La Trappe, Stadsbrouwerij 013 en KraftBier. Zij verkopen veel van hun bieren zelf of via de lokale slijterijen en bierhandels. Denk bijvoorbeeld aan De Bierbrigadier, Mitra Peek en T-DRINKS. Zo kun je zelf je Tilburgse bierpakket samenstellen.

#9: avondje naar het theater

theater tips november

Een avondje theater klinkt misschien een beetje oubollig. Maar wist je dat ze bij Theaters Tilburg heel erg breed programmeren. Met live-muziek, musicals, cabaret en meer voor jong en oud. Tickets voor een toffe voorstelling zijn dan ook een leuk cadeau om te geven!

#10: een kennismaking met Tilburg

citysteps

Ben jij op zoek naar een cadeautje voor iemand die niet uit Tilburg komt? En wil je hem of haar graag de stad laten leren kennen? Sinds kort rijden er door Tilburg elektrische citysteps. Hiermee kun je de stad écht ontdekken. Er is zelfs een arrangement te boeken waarmee je de step vijf uur lang huurt. Bij het arrangement zijn een bak koffie of thee met gebak, lunch en afsluitende borrel inbegrepen.

#11: Mercure Brandstore kerstpakketten

kerstpakketten

Mercure heeft speciaal voor de feestdagen verschillende Tilburgse cadeaupakketten samengesteld. Met daarin mooie bieren, wijnen, vouchers om te dineren, een boek met fantastische stadsfotografie en nog veel meer. De pakketten variëren van €23,95 tot €59,90.

#12: shared lunch bij EVE

Wil je op een prachtige locatie in Tilburg lunchen? Geef een shared lunch van EVE cadeau. Middenin de Tilburgse Spoorzone geniet je van een shared lunch met verschillende seizoensgerechten van de kaart. Kosten: €16,50.

#13: Cityshapes

Wil jij een toffe citymap of skyline van Tilburg aan de muur? Of een typisch Tilburgse kerstbal? Bij Cityshapes.nl is het te verkrijgen. Voor iedere portemonnee hebben ze iets te bieden voor de échte Tilburger. Zo’n toffe skyline heb je bijvoorbeeld al vanaf €60,-.

Heb jij cadeautips voor je mede-Tilburgers?

Laat het weten in de reactie! Misschien help je jouw mede-Tilburger uit de stress en heb je dé cadeautip voor ze, mocht die hier nog niet tussen staan.

Reageer op dit bericht