Nieuws

Let op! Dit artikel is al 170 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Feestjes op het Tilburgse Stadsstrand: Beachy opent vanaf juli weer de deuren voor prachtige zomer

De coronaproof zitfeestjes van Stadsstrand Beachy (op het voormalige Smariusterrein) waren misschien wel dé hit van de zomer van 2020. Goed nieuws voor iedereen die wel zin heeft in een leuke zomer: Beachy opent vanaf 1 juli weer haar deuren. 

Dat betekent dat het zomerse terras weer terug is van weggeweest. Vorige zomer genoten in totaal meer dan 40.000 bezoekers van de feestjes op het stadsstrand. Artiesten als Lil Kleine, Tino Martin, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer, Bizzey en vele andere grote namen traden op. De opzet zal ook dit jaar hetzelfde zijn. Oftewel: een terras op anderhalve meter afstand totdat er meer versoepelingen mogelijk zijn. Verschillende artiesten komen langs om op te treden en ook gave thema-avonden keren terug. Zo steken ze in het openingsweekend direct van wal met artiesten als Yung Felix, Antoon, Big2 en feestconcepten zoals Disco Snolly en Vunzige Deuntjes.

Euforie overheerst

Hoewel Beachy toen ze in oktober de deuren sloten niet verwacht had dat ze nu pas weer open konden, overheerst de euforie. “Nu we zo lang hebben moeten wachten, is de euforie straks des te groter. We staan allemaal in de startblokken om er weer een prachtige zomer van te maken.”

Verschillende bekende artiesten zullen komende maanden dan ook het podium van Beachy betreden. Denk aan Sjaak en The Partysquad. Daar worden er ongetwijfeld nog veel meer aan toegevoegd. “Vorig jaar hingen de managers van grote artiesten al snel aan de lijn om hun artiesten te pluggen op ons strand. We waren natuurlijk één van de enige grote plekken in Nederland waar je coronaproof kon genieten van een festivalsfeer. Ook dit jaar kun je weer grote namen verwachten.”

Loaded fries, noodle salades, borrelplanken en veel meer

De mannen van het Stadsstrand hebben ook flink geïnvesteerd de food corner. Zo is de zeecontainer omgebouwd tot complete keuken en is er afgelopen weken geëxperimenteerd met de nieuwe menukaart. “We kunnen alvast verklappen dat we heerlijke loaded fries, borrelplanken en noodle salades met tonijn en zalm sashimi gaan serveren. Maar we hebben nog een try-out voor genodigden, dus er kan nog wel iets veranderd worden.”

beachy

Bij minder weer compleet overdekt

Voor de dagen dat het weer wat minder is, is het terrein van Beachy volledig overdekt. Let op: je bezoek aan Beachy is ook de komende periode volledig seated. Met een QR-code kun je eten en drinken aan tafel bestellen en afrekenen via Tikkie. Voor de muzikale avonden met artiesten, moet je vooraf kaarten kopen. “De opzet is hetzelfde als afgelopen zomer, maar zodra testen voor toegang beter is opgelijnd, zullen we inspelen op de actualiteiten en versoepelingen. We hopen dan ook dat de stoelen en tafels snel aan de kant mogen.”

Er staan dan ook een aantal prachtige evenementen op het programma. Denk aan Kruikenstad Festival en Beachy Festival.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Stadsstrand Beachy, de evenementen die worden aangekondigd en de kaartverkoop? Check dan vooral de website, Facebook en Instagram van Beachy. Ook zijn ze op zoek naar personeel. Daarvoor kun je de vacatures in onze vacaturebank bekijken.