Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2231 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Feestverlichting in Tilburg

We zitten er midden in. De donkere dagen voor Kerst. Guur weer en korte dagen, maar helemaal donker in Tilburg is het gelukkig niet. Sinds begin december hangt de binnenstad van onze stad bomvol sfeervolle feestverlichting. Elke dag springen om 16:00 uur honderdduizenden lampjes aan. 

En dat ophangen van al die lampjes gaat echt niet vanzelf. In totaal hangt er twintig kilometer aan lichtjes in de binnenstad van Tilburg die alles bij elkaar 765 uur gaan  branden. Daarvoor zijn zeven hoogwerkers, acht kilometer aan stroomkabels en veertien tijdelijke masten nodig. Jannet Wouters van Binnenstad Management Tilburg zorgde voor de sfeervolle lichtjes in de stad. “Het is meer dan lampjes bestellen en ophangen. Als je werkt in openbaar gebied komt er een heleboel bij kijken.”

“Per boom wordt bepaald of deze verlicht wordt of niet. Zo wordt er gekeken wat de draagkracht is en of de boom niet beschadigt door de verlichting. Ook bij de overspanningen in de winkelstraten wordt nauwkeurig gemeten hoeveel gewicht dit kan dragen.” Het ophangen heeft ook behoorlijk wat voeten in aarde. Er moet gekeken worden wanneer er gewerkt wordt en waar stroompunten aangelegd kunnen worden.

20141207_Winterbeleving_Tilburg_0013_Logo

Flink uitgepakt

Voorgaande jaren werd er niet altijd met lof gesproken over de kerstverlichting in de stad. Mede daarom wordt er dit jaar flink uitgepakt. Niet alleen het gebied, maar ook de hoeveelheid lampjes zijn uitgebreider dan ooit. Een bijzondere toevoeging zijn de vijf grote kerstbomen van minstens negen meters hoog op het Koningsplein, Piusplein, Heuvelplein, Oude Markt en de Vijfsprong. Op elke plein en elke winkelstraat kun je niet om de sfeervolle verlichting heen.

De verlichting blijft in Tilburg hangen tot midden januari. De lampen zijn aan tussen 16:00 uur en 09:00 uur. De sfeerverlichting wordt gefinancierd door Ondernemersfonds Tilburg, bestaande uit 680 ondernemers, en Gemeente Tilburg. Lichtbedrijf Light 2000 zorgt voor de lampen en Van Den Heuvel Techniek voor de technische kant. De belichting is onderdeel van de Winterbeleving Tilburg Bekijk ook eens het fotoboek met foto’s van Corné Hannink van de sfeerverlichting in Tilburg.

 

Reageer op dit bericht