Nieuws

FVDZ
Let op! Dit artikel is al 1612 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ferry van de Zaande carnavalskraker

Ferry van de Zaande is onlangs de samenwerking aangegaan met CV Veul Gère voor dè carnavalskraker van dit jaar: Derin Derèùt. Een rasechte Tilburgse volksheld in combinatie met een rasechte Tilburgse carnavalsvereniging; dat kan niet anders dan een hit worden tijdens carnaval 2014.

Voor Veul Gère is het alweer het zevende opeenvolgende jaar dat zij een single uitbrengt. Geen onbekenden in Kruikenstad dus. In hun jongere jaren scoorden de mannen hits met De Kroegentocht, De Snor en Doe de Doedelzak. Deze nummers maakten ze samen met de in 2012 overleden volkszanger Peter Smulders. Vorig jaar wisten de heren hun jeugdheld Clown Bassie van Adriaan te strikken voor de kraker Onze auto rijdt op alcohol.

Dit jaar heeft carnavalsvereniging Veul Gère dus de hulp van Ferry van de Zaande ingeroepen. En ook voor Ferry betekent deze single niet zijn muzikale doop. Zo kwam de totale menukaart van de buurtcafetaria op poëtische wijze voorbij in Doe mènnene Mexicano en het nummer Ik zèè zo zat as un pinneke is al jaren een veelgedraaid nummer in de Tilburgse kroegen tijdens carnaval.

Op dit moment wordt in de studio de laatste hand gelegd aan Derin, derèùt, zodat het lied op vrijdag 24 januari gepresenteerd kan worden in Café Brandpunt. Tal van artiesten zullen hun bijdrage leveren om er een feestelijke avond van te maken, als voorproefje op het echte carnaval. De avond start om 20.30. Kaarten á € 5,- zijn te koop aan de bar van Café Brandpunt of via www.veulgere.nl.

Reageer op dit bericht