Nieuws

fietsenstalling heuvel
Let op! Dit artikel is al 1142 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Fietsenstalling Heuvel in de weekenden hele nacht open

Goed nieuws voor degene die na het stappen lang in de shoarmazaak blijven hangen, nog een afterparty inplannen of op straat blijven napraten! De fietsenstalling op de Heuvel is namelijk vanaf dit weekend de hele nacht open. 

De stalling is voortaan geopend van donderdagochtend 7:30 uur tot zondagnacht 04:30 uur. De gemeente wil de overlast van geparkeerde fietsen aanpakken. Daarom blijft de fietsenstalling nu langer open om horecamedewerkers en stappers tegemoet te komen. Ook hoopt de gemeente dat het aantal geparkeerde fietsen op en rondom de Korte Heuvel afneemt.

Meer parkeermogelijkheden voor je fiets

Niet iedere fietser weet van het bestaan van de fietsenstalling. Dat blijkt uit recent onderzoek. Ook is niet bij iedereen bekend dat het stallen van je fiets gratis is. Vanaf de TOP-week (voorheen TIK) van 20 tot 24 augustus zet de gemeente op stapavonden ‘parkeercoaches’ in. Die verwijzen fietsers naar de gratis stallingen. Eerder is dit gedaan op het Pieter Vreedeplein. Zo kunnen ook nieuwe studenten kennismaken met de gratis stallingen.

De Tilburgse binnenstad krijgt vanaf het najaar meer stallingsplekken voor fietsen. Er komen extra vakken waar fietsers maximaal een uur hun fiets kunnen neerzetten. Nu gaat al 50 procent van de bezoekers op de fiets naar het centrum. Het college wil dat aantal verhogen.
De extra fietsvakken komen bij een aantal zogenoemde hotspots. De gemeente bepaalt in september waar en hoeveel vakken extra in de binnenstad komen. Dit gebeurt in overleg met de winkeliersverenigingen en bewoners.

Reageer op dit bericht