Nieuws

Filmcafé Berkel-Enschot
Let op! Dit artikel is al 873 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Filmcafé Berkel-Enschot introduceert thema ‘Familia’ voor nieuwe filmcyclus

Ook in het elfde seizoen biedt het Filmcafé Berkel-Enschot weer een ijzersterke selectie films. Cultureel Centrum De Schalm en de Bibliotheek Midden-Brabant organiseren dit jaar een filmcyclus die als titel ‘Familia’ draagt.

Familie- en gezinsverbanden lopen als een rode draad door dit filmseizoen heen. De hoofdrolspelers in de zes films van dit seizoen raken elkaar kwijt of vinden elkaar juist weer. Een reis naar het buitenland of een dreigende tropische storm brengen verbinding. Ziekte of de dood zorgen voor het zoeken naar een nieuw evenwicht. Niet grote wereldse thema’s staan dit filmseizoen centraal, maar juist het drama dat zich soms op de vierkante millimeter voltrekt binnen een familie of gezin.

We houden binnen het Filmcafé de traditie in stand om u te verrassen met films uit verschillende filmtradities. Naast films uit bekende filmlanden als Nederland, Frankrijk en Spanje, hebben we dit jaar films uit Japan en Denemarken/Zweden.

Elke film van de reeks wordt dit seizoen wederom kort ingeleid door Tim van der Avoird. Hij leidt ook het gesprek na de film, voor wie daar behoefte aan heeft. Het nagesprek begint precies tien minuten na afloop van de film en vindt plaats aan de leestafel van de bibliotheek. Het Filmcafé Berkel-Enschot is en blijft meer dan film!

Verhuizing filmcafé Berkel-Enschot

De bezoekersaantallen van het Filmcafé hebben niet te lijden gehad onder de verhuizing naar Ons Koningsoord. Sterker nog: bij de laatste film van afgelopen seizoen zat de zaal meer dan vol. Omdat we in verband met de veiligheid maar maximaal 90 kaarten mogen verkopen, is het aan te raden vooraf te reserveren. Dan bent u verzekerd van een plaats.

Nog beter is het om een passe-partout aan te schaffen, dan weet u zeker dat u bij elke film van dit filmseizoen terecht kunt. Bovendien kijkt u met een passe-partout zes films voor de prijs van vijf!

Kaartverkoop

Leden van de Bibliotheek Midden-Brabant betalen €6,00 voor een los kaartje. Een passe-partout kost €30,00. Niet-leden van de bibliotheek betalen €7,50 per film of €37,50 voor het passe-partout. Een kopje koffie of thee voorafgaand aan de film is bij de prijs inbegrepen.

Reserveren voor de films of het bestellen van een passe-partout kan door het invullen van het formulier op de website van De Schalm of telefonisch: (013) 533 13 33.

Losse kaarten voor de films zijn te koop bij de Bibliotheek Berkel-Enschot of vanaf een half uur voor de film bij de ingang van de filmzaal.

Reageer op dit bericht