Filmpje met ontsnapte neushoornbaby wereldwijd bijna twee miljoen keer bekeken

Aan het eind van ieder jaar besteden veel televisieprogramma’s aandacht aan de meest leuke, grappige en veelbekeken internetfilmpjes. Grote kans dat die van dierenarts Jacques Kaandorp van Safaripark Beekse Bergen en de ontsnapte babyneushoorn er ook bij zit.

Het grappige filmpje werd al in 2010 opgenomen in het Safaripark in Hilvarenbeek, maar ging het afgelopen jaar pas viral op internet. Naar schatting is het filmpje nu wereldwijd al twee miljoen keer bekeken. Dierenarts Jacques Kaandorp van Safaripark Beekse Bergen wordt er regelmatig op aangesproken: “En dan niet alleen in het Safaripark. Laatst was ik in Dijon en daar werd ik zelfs door een Franse student herkend als zijnde de man van het neushoornfilmpje. En ik krijg ook veel e-mails uit bijvoorbeeld Australië waar de video dus ook al wordt bekeken. Heel apart, maar wel leuk en het einde is nog niet in zicht. Steeds meer websites pikken het filmpje op.”

Kolderiek

Kaandorp kan zelf het meest lachen om de originele opname die in 2010 te zien was in het Belgische tv-programma Dieren in Nesten, waarvan momenteel overigens weer een serie wordt uitgezonden op VRT1. “In die video zie je hoe het echt is gegaan. Ik zit te vertellen over de babyneushoorn en die komt dan ineens door de spijlen van het verblijf gelopen. Dan hoor je mij heel theatraal roepen: ‘Ze is ontsnapt, ze is ontsnapt, jongens’. Maar vervolgens keert het dier gewoon weer terug naar de moeder. Dus van ontsnappen was helemaal geen sprake, al was het wel een kolderieke situatie. Er is ook een heel kort in het Engels nagesynchroniseerd filmpje. Die vind ik wat minder, maar het blijft leuk natuurlijk.”

Wie het filmpje zelf wil bekijken, kan op Youtube de zoekterm ‘baby rhino escapes from stable’ invoeren of de volgende link gebruiken: https://youtu.be/VQmrIYyKEQc