Flinke klus in de Spoorzone: volgende week wordt er 24 uur lang beton gestort voor bouw De Brabander

De Brabander

In het hart van de Spoorzone staat op dinsdag 1 december een flinke klus gepland. Vanaf 6.00 uur in de ochtend wordt er gestart met het storten van de keldervloer van de Brabander. De hele dag rijden betonmixers af en aan om in totaal 1.600 m3 beton te vullen.

De Brabander

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) is de bouwer van de Brabander. Met man en macht wordt er 24 uur door gewerkt; 2 betoncentrales, uit Tilburg en Breda, leveren het beton voor de Brabander. Met 24 betonmixers, 2 betonpompen en één reservepomp moet het storten in 10 uur geklaard zijn. Wanneer het beton de juiste dikte heeft kan er gestart worden met vlinderen. Het vlinderen zorgt ervoor dat de vloer steeds gladder en dichter van structuur wordt. Wanneer de juiste dikte bereikt is, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het vlinderen gaat de hele nacht door!

Vanzelfsprekend heeft van de Ven Bouw en Ontwikkeling ervoor gezorgd dat het af en aanrijden van de vrachtwagens in goede banen wordt geleid. Hiervoor zijn verkeerbegeleiders aangesteld.

Een woongebouw van 17 bouwlagen

De Brabander is ontwikkeld door SDK Vastgoed en bestaat uit zeventien bouwlagen en wordt ongeveer 60 meter hoog. Geïnspireerd op de stad Chicago bevat het gebouw 162 (huur)appartementen – tussen 60 en 110 m² – op een verhoogde plint. Op de begane grond komen, naast de entree en de trappenhuizen, twee commerciële ruimten en een fietsenstalling. In het duurzame gebouw wordt verwarmd en gekoeld met een WKO-systeem, gedistribueerd via comfortabele vloerverwarming. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen. De Brabander steekt straks, als een van de hoogste gebouwen van Tilburg, fier uit boven de Spoorzone. Direct aan het Burgemeester Stekelenburgplein, vormt De Brabander – samen met kantoorgebouw Plan-t en het Traverse-gebouw – de nieuwe ‘Stadscampus’. Met de westelijk gelegen LocHal ontstaat zo een nieuw, informeel en intiem binnenplein. Hier ontmoet je als bewoner gebruikers van de andere gebouwen, maar ook bezoekers van Tilburgs nieuwste bruisende leefomgeving.