Nieuws

get out!
Let op! Dit artikel is al 447 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Fontys organiseert Get Out! 2018: meer dan 100 eindvoorstellingen

In juni en juli kun je de veelzijdige talenten van alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) uit Tilburg zien in meer dan 100 optredens en eindvoorstellingen tijdens Get Out! 2018. Studenten Beeldend, Dans, Muziek, Theater, Circus and Performance Art en Muziek- en Musicaltheater presenteren zich op diverse locaties in de stad en daarbuiten.

Get Out!

Beeldend

Dit jaar exposeren de afstudeerders van de beeldende opleidingen op verschillende locaties hun eindexamenwerk. Ontdek hun drijfveren om individuele, maatschappelijke en sociale onderwerpen aan te pakken. Bekijk, bezoek, doe mee en ervaar zelf de (maatschappelijke) relevantie van het beeldende kunstvak tijdens hun expositie Next-UP! 2018 van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli in Atelier Rozenstraat en bij het bkkc aan de Spoorlaan.

  • Fontys Academie voor Beeldende Vorming (ABV), Master of Architecture en Master of Urbanism: Atelier Rozenstraat (vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli)
  • Fontys Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe): bkkc, Spoorlaan 21 (vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli)

Tot slot geven de afstudeerders van Fontys Master Kunsteducatie in hun expositie – op maandag 2 juli in het Academietheater (C1.05) van FHK – antwoord op de vraag: Kan kunst de wereld redden? Ze tonen in hun afstudeerprojecten hoe wezenlijk kunst en maatschappij met elkaar zijn verbonden.

Dans

De derdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy gaan op tournee in Eindhoven (Parktheater Eindhoven op 25 mei), in ’s-Hertogenbosch (Verkadefabriek op 5 juni) en in Tilburg (De NWE Vorst op 8 en 9 juni); op het programma staat een mix van stijlen, van danstheater tot urban, van (inter)nationale choreografen. De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en CC Jan van Besouw in Goirle zijn ook de hosts voor de eindvoorstellingen van de studenten van Danseducatie en de Vooropleiding Dans.

Muziek

Studenten van Fontys Rockacademie houden hun Graduation Showcases in o.a. De NWE Vorst, Club Smederij en Paradox. Op 19 juni studeert Duncan Laurence (Duncan de Moor) af. Eerder viel Duncan al op tijdens The Voice en hij is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2018.

Get Out biedt een podium voor talloze solo-optredens van studenten van de nieuwe Conservatoriumopleiding Fontys Academy of Music and Performing Arts en studenten van Fontys Master of Music. Steeds meer studenten kiezen voor een interdisciplinaire samenwerking. Een mooi voorbeeld hiervan is Xavier Geerman die op 25 juni afstudeert in De NWE Vorst met ‘Storia di Macuarima’: een combinatie van muziek, visuals en dans.

Muziek- en Musicaltheater

In een reeks van groeps- en afstudeervoorstellingen van Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater maakt het publiek kennis met de nieuwe musicalsterren van de toekomst. Zo brengen de tweede- en derdejaarsstudenten Muziektheater Klassiek van vrijdag 22 t/m maandag 25 juni een groepsvoorstelling in de Wat Hal in Tilburg.

Op 18, 19 en 20 juni spelen de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Muziektheater Regulier de musical ‘A Little Night Music’ van Stephen Sondheim onder regie van Koen van Dijk in Theaters Tilburg.

Theater

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 juni vindt het STORM Theaterfestival van Fontys Academie voor Theater plaats in onder andere De NWE Vorst. STORM toont een dwarsdoorsnede van het potentieel aan docenten en makers dat op dit moment bij deze academie in huis is. Het festival biedt diverse voorstellingen en een educatieprogramma.

Circus and Performance Art

De vierdejaarsstudenten van Fontys Academy of Circus and Performance Art (ACaPA) studeren af in hun eigen Circushal (Stappegoorweg) op 21 en 23 juni. De productie en regie zijn in handen van de studenten, en ze worden hierbij gecoacht door Stefan Hort.

De derdejaarsstudenten sluiten op 22 en 23 juni hun studiejaar af met een groepsvoorstelling in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Ze slaan hiervoor de handen ineen met regisseur Nico Lagarde. Beide voorstellingen bevatten een mix van circusdisciplines, dans en theater en zijn geschikt voor jong en oud.

Het gehele aanbod van optredens kun je vinden op fontys.nl/fhkagenda.

Reageer op dit bericht