Fontysstudenten actief bij Festival Mundial 2014

Als partner van Festival Mundial is Fontys nauw betrokken bij de organisatie van dit culturele evenement dat plaatsvindt van 27-29 juni in Tilburg. Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten verzorgen optredens, de verslaglegging ligt in handen van studenten van Fontys Hogeschool voor Journalistiek en achter de schermen krijgt de Mundial organisatie hulp van studenten van Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Een steun in de rug voor Mundial, maar ook een geweldige kans voor de studenten om hun talenten in praktijk te brengen.
Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) 

De studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten verzorgen zowel dans- als muziekoptredens. De Fontys Academie voor Danseducatie is vertegenwoordigd met twee voorstellingen: Joshua Trebi neemt kinderen mee in een verrassend camping avontuur, waarbij ze kennis maken met niet-westerse invloeden, tradities, communicatie en inwoners en niets op de camping is wat het lijkt. De voorstelling Vlieg Tuig van de choreografen Nana en Neel gaat over fladderen, zweven, klapwieken, scheren en schampen, een dappere poging omhoog. Voor de concerten tekenen o.a. het eigenwijze strijkerscollectief Fuse, dat in hun programma Fusewash! de bezoeker meeneemt in een muzikale rollercoaster van Bartok naar Fank Zappa en van Schostakovitsj naar Britney Spears. Tot slot gaan Bram Stadhouders, Matteo Mijderwijk, en Tom Nieuwenhuijse tijdens hun optreden samen met luisteraars op zoek naar het magische wat muziek heet. 

Interdisciplinaire projecten
Daarnaast creëerden de studenten van de opleidingen Dans, Beeld, Rock, Conservatorium en Theater drie interdisciplinaire projecten. Het project Allemannemoon biedt de bezoeker een plek waar dromen en fantaseren weer kan en waar je het kind in jezelf de ruimte kunt geven. Het tweede project El grande Talente de Mundial biedt de bezoeker een podium waarop hijzelf zijn unieke verborgen talenten aan de wereld kan tonen, om zo eindelijk de erkenning te krijgen die hij verdient. Het derde project is een reis door onze aarde; Excursio Terrae overdondert al de zintuigen door een unieke combinatie van beeld en geluid. 

FontysLive 
Vanuit een eigen redactieruimte en radiostudio op het festivalterrein hebben studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek alle ruimte om het gehele weekend live verslag te doen. Met spannende reportages, sfeerverslagen en live opnames in de studio. Maar ook met messcherpe recensies en andere nieuwswaardigheden rondom het festival. Dit alles is te volgen op de recent gelanceerde website FontysLive.nl. Studenten van de hele opleiding werken aan de verslaggeving mee, zowel jonge eerstejaars als ervaren vierdejaars, in totaal ruim dertig redactieleden. Voor de studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek een bijzonder goed leermoment: op een leuke en inspirerende plek zijn ze met de journalistieke praktijk bezig. 

Academy for Creative Industries
De presentatie op het Fontyspodium van Festival Mundial is in handen van talenten Maurits Spijkerman en Amos Katan, beiden communicatiestudent bij de Fontys Academy for Creative Industries. De artist handling tijdens het festival wordt verzorgd door studenten van de ACI Students’ Association #CLUBIEMES. Stagiairs van de opleidingen werken bij de Mundial organisatie aan communicatie en promotie van het festival en zij verzorgen de persbegeleiding. Als opmerkelijke extra treedt academiedirecteur Pieter Bon, tevens singer-songwriter, samen met rapper Apex Aurilliuz op zaterdag 28 juni om 15.00 uur in Club Smederij.