Nieuws

Café Brandpunt
Let op! Dit artikel is al 395 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Foodblog Café Brandpunt: 5x klassiekers met een twist

Denk je aan Tilburg, dan denk je natuurlijk aan het Piusplein en daarbij hoort Café Brandpunt! Een heerlijk karakteristiek bruin café waar ze verbazingwekkend lekkere gerechten serveren. Gravad Lax, charcuterie of de Tilburgse wafel. Bij Café Brandpunt kennen ze hun klassiekers, maar dan met een twist omgetoverd tot een modern gerecht.

Fotografie en tekst door OAK Food

En nog een fijne twist; Café Brandpunt serveert ook gerechten met Schrobbeler erin, erop of ernaast, net waar je zin in hebt!

Deze 5 gerechten mag je als Tilburger zeker niet missen;

  1. Gravad Lax

Verse bereiding, klassieke smaak en een feestje op je bord. Deze zelf gemarineerde Gravad Lax is het perfecte voorgerecht om je avond mee te beginnen. Een crème van wakame, radijs, crumble van groene kruiden en wasabi mayonaise maken het gerecht helemaal compleet.

  1. Charcuterieplank

Wat je krijgt; Pata Negra ham, Prosciutto, Salami de Milano, Spaanse fuet, olijven, mini chorizo’s, brood, cornichons en rookamandelen. Een gezellig café, een paar vrienden en deze charcuterieplank, meer heb je toch niet nodig. Tip: lekker met een Brand Lentebok.

  1. Loempia van pulled chicken

Bestel jij wel eens een loempia als voorgerecht? Moet je echt eens doen! Bij deze loempia van pulled chicken versterken alle ingrediënten elkaar. De babyspinazie, kimchi, wasabimayonaise en zoete aardappel crème is allemaal zelfgemaakt.

  1. Schotse kogelbiefstuk

Een heerlijk gerecht voor de lente! Geen taai biefstuk maar een Schotse Angus steak met seizoengroenten, krieltjes uit de oven, met keuze uit truffel of chimichurri saus. Een feestje op je bord.

  1. Tilburgse wafel

Dat Café Brandpunt meerdere gerechten met Schrobbelèr serveert, is natuurlijk al een pluspunt.  Maar een wafel waar Schrobbelèr in het beslag zit verwerkt én ook nog eens erbij wordt geserveerd maakt ons natuurlijk helemaal blij. Geserveerd met aardbeien, slagroom en als finishing touch karamel zeezout!

Reageer op dit bericht