Foto’s carnaval in Tilburg Kruikenstad 2012

Carnaval 2012 zit er weer op. Het was fantastisch! Wat begon met een dansje in de Ballroom bij de Kruikenconcerten eindigde met het gezamenlijk zingen van Et Sebiet. Begin februari daalde het kwik nog naar extreme diepte, maar tijdens carnaval was het met een graadje of 6 celcius en een zonnetje dat af en toe doorbrak zeer goed vertoeven!

Op woensdag en donderdag vonden de Kruikenconcerten plaats in Theaters Tilburg, dit jaar met optredens van o.a. Johnny Rosenberg, Fontys Conservatorium Tilburg, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Het was een prachtig carnavalesk feest, met als thema ' Ballroom'. De officieuze start van carnaval, de Kroegendweeltocht, was druk en gezellig met als Meest Carnavaleske Kroeg de Boekanier. Het station was dit jaar extra feestelijk versierd in groen-oranje, dus ook de Inhaol van de Prins van Kruikenstad verliep gezellig. Na ontvangst van de sleutel van de stad plaatste Prins Frans-Jan d'n Irste onze Kruikenzeiker op zijn groen-oranje sokkel en ging carnaval 2012 officieel van start!

Wat een start was het, met Fist@Heuvel op de zaterdagavond! In een grote tent op de Heuvel feestte een hossende massa Kruiken en Kruikinnen op de muziek van Alex, Peter Loree, Ed Nieman en DJ Freek Garenfeld. De Clarissen hebben hun werk ook weer goed gedaan, want op zondag brak het zonnetje vlak voor aanvang van d'n Opstoet door. Kruikenstad stond massaal langs de route te genieten van vele prachtige creaties. Dit jaar zijn de verdiende winnaars CV de Kwikmedrillekes (klocht), CV Ginne Graot (streup), CV de Padvinders (stootkeer), de Scheel Schaope (hoogkeer), Hoera (alleeneg), De Kaaise Dames (meej zen tweeje), Chiki Karin, Monique en Rosalie (gruupke) en Batala (carnavalsorkest). Ook het publiek heeft weer gestemd op haar favorieten en dat zijn de Betweters, Kaaw Errepels en Scheel Schaope geworden. Angela van Abeelen van De Marijkes ging naar huis als Grotste Zot.

De carnavalsmaandag begon met de vernieuwde Kruikenviering. Dankzij Pastoor Pieter Scheepers uit Berkel-Enschot werd het ook in de nieuwe vorm een prachtig moment van bezinning. De Pastoor ging de viering dit jaar voor de vijfde en laatste maal voor, waarvoor hij na afloop beloond werd met een staande ovatie. 's Avonds tijdens Kruikenstad in Koor barstte de tent op de Heuvel wederom bijna uit zijn voegen. Voorzanger Rogier van Bossum had er bijna geen woorden voor, zo mooi als hij de meezingende menigte van carnavalsvierder vond.

Ook voor de kleintjes was het een leuk carnaval. Bij het uitverkochte Tjeukefist gaf Dansschool Van Opstal tweemaal met 75 kinderen een spetterende show weg. De dinsdag stond weer in het teken van kinderen met de Kenderstoet en het Boeliekroeliefist. Honderden kinderen liepen carnavalesk verkleed mee in de Kenderstoet. Na het altijd gezellige Boeliekroeliefist was het alweer tijd voor de afsluiting van carnaval 2012. Op de Heuvel zong Kruikenstad nogmaals luidkeels, maar dit keer voor Et Sebiet. De Kruikenzeiker werd gelukkig weer veilig van zijn sokkel gehaald door Prins Frans-Jan d'n Irste en Adjudant Frank en het motto voor volgend jaar werd bekend gemaakt. Carnaval is weer voorbij, de kieltjes kunnen weer de kast in.
Dit jaar plukten we de dag zoveel mogelijk met het thema Ge wit oot noot nie. Maar, maakt u zich geen zorgen als u tijdens dit carnaval de dag iets te veel heeft geplukt, want het motto van volgend jaar vertelt u precies wat u moet doen: Lot ligge, we leej, leej!

Tijdens Et Sebiet op dinsdag 21 februari 2012 is het motto voor carnavalsseizoen in Kruikenstad 2012 – 2013 bekend gemaakt: Lòt ligge, wè leej, leej. De commissie Protocol en Advies van de Carnavalsstichting Tilburg bedenkt de nieuwe motto's en werkt ze verder uit. De uitleg bij het nieuwe motto is: Laat gaan datgene wat al besloten is. Niet meer teveel aan veranderen en gewoon doorgaan.

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage