Frans leren kan iedereen

“Je voudrais une baguette et deux croissants, s'il vous plait.”

Wilt u graag Frans leren voor op vakantie of als hobby? Of wilt u dieper ingaan op de taal en cultuur voor uw werk? De Alliance Française Tilburg heeft altijd de juiste cursus.

De Alliance Française de Bois-le-Duc biedt in de regio een aantrekkelijk programma rondom de Franse taal en cultuur bestemd voor een breed publiek en maakt hierbij gebruik van cursusplaatsen in ‘s-Hertogenbosch en Goirle. Het bestuur en de docenten zullen ook in dit nieuwe cursusjaar hun uiterste best doen om aan uw belangstelling en enthousiasme tegemoet te komen. Wij wensen u veel voldoening bij uw studie van de Franse taal en de deelname aan de culturele activiteiten.

Voor iedereen
De lessen worden in kleine groepen en volgens eigentijdse methoden gegeven door vakkundige docenten. Afhankelijk van de reeds aanwezige kennis van de taal kan men op ieder niveau aan een cursus beginnen.

De nadruk ligt op de spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de grammatica en voor wetenswaardigheden over cultuur en samenleving in Frankrijk.
Er is een aanbod van jaarcursussen voor alle niveaus. Voor elk niveau ligt het accent op de verwerving van communicatieve vaardigheid in de Franse taal.

De cursisten worden in niveaugroepen ingedeeld op basis van de resultaten van een mondelinge en schriftelijke (multiple-choice) toets, gecombineerd met de gegevens over opleiding en ervaring met het Frans. Uiteraard geldt dit alleen voor hen die enige voorkennis van het Frans hebben.
Voor deelname aan een conversatiecursus wordt een mondelinge test afgenomen.

Bel naar (073)657 93 37 of mail naar boisleduc-cursus@alliance-francaise.nl en wij zullen met u contact opnemen om uw niveau te testen.

Lessen met diepgang
Naast de cursussen Algemeen Frans, gericht op het verwerven van een goede actieve en passieve taalvaardigheid, zijn er cursussen voor hen die al de nodige kennis hebben van het Frans en die deze op een andere manier willen bijhouden of aanvullen. Dit kan conversatie zijn, Franse literatuur en cultuur of Frans voor de vakantieganger. Ook kinderen kunnen terecht voor de eerste beginselen van het Frans. 

Voor de mate van taalvaardigheid die aanwezig moet zijn om aan een cursus te kunnen deelnemen, wordt in de omschrijving verwezen naar de niveaus van Algemeen Frans.

De cursussen starten in oktober bij de Rooie Pannen Dr. Ahausstraat 1 5042 EK Tilburg.
https://den-bosch.alliance-francaise.nl/index.html