Nieuws

g-voetbalweekend
Let op! Dit artikel is al 815 dagen oud en wellicht niet meer relevant

G-Voetbalweekend viert 25 jarig jubileum

Hét gehandicaptensportevenement in Tilburg is het G-voetbalweekend, dat inmiddels 24 succesvolle edities telt. Het is een evenement, voor en door mensen met een beperking, dat uitstraling heeft voor de stad Tilburg, de regio en voor Nederland. 2018 staat voor hen in het teken van gehandicaptensport. Niet alleen door het G-voetbalweekend uit te breiden naar een G-sportweekend Amarant groep (een 3-daags evenement tijdens het aanstaand Pinksterweekend waarbij verschillende takken van sport en sportverenigingen hun evenement organiseren op het terrein van Amarant in Tilburg) maar ook via allerlei andere activiteiten willen ze aandacht vragen voor mensen met een beperking.

G-Voetbalweekend

Op vrijdag 18 mei barst het spektakel los. Het G-voetbalweekend, een drie daags voetbalevent, wordt gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 18 t/m zondag 20 mei. Het strijdtoneel voor de jubileumeditie van het G-voetbalweekend. Het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit zeven verschillende toernooien. Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. En zo’n 170 vrijwilligers en 82 partners maken dit voetbalevenement mogelijk. Daarnaast zullen er voor de acht andere sporten (Judo, Wandelen, Hardlopen, Golf, Paardrijden, Korfbal, Darten en Zwemmen) 500 deelnemers worden verwacht aankomend weekend. Daarbij geassisteerd door 150 vrijwilligers.

Voor de zevende maal wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 19 mei met maar liefst 30 mascottes. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van winkelcentrums, voetbalverenigingen etc uit Nederland en België. De toegang tot het evenementen terrein is gratis.

Prominenten   

Diverse prominenten, zoals Glenn Helder, Leo Alkemade, Pieter Grimmelius en Ronald McDonald fluiten een wedstrijdje gedurende het weekend. Johan Vlemmix zal de jury vertegenwoordigen bij het Fun Experts Open NK Mascotte samen met Madilia (Utopia). Ook zullen Snollebollekes, Michael Humblé, Wesley, Johnny Purple, Colin Meijer en Alan Grey er deze editie van het G-voetbalweekend weer een feestje van maken.

Vrijdag 18 mei

Op vrijdag 18 mei trappen ze af met diverse carnavalsverenigingen, zoals de Stuifnummers, de kerkuilen, cv de vattebieren, kappesientjes, Knollevreters, Blauw wit Uilen, Ballefrutters en de Steunzolen. De aftrap van dit carnavalsvoetbaltoernooi zal verricht worden door Prins Etienne d’n irste, hoogheid van kruikenstad. Deze avond zal mede opgevrolijkt worden door de Buntstekers.

Zo nemen er ook tien ploegen deel aan het 1e Amarant Groep personeels voetbaltoernooi en tien ploegen aan het 1e Bedrijven voetbaltoernooi

Zaterdag 19 mei

De Dikdakkers, Wesley en Michael Humblé een feestje bouwen met hun Nederlandstalige feest hits. 175 kinderen met een beperking uit Nederland en België gaan strijden om de prijzen in het Rabobank stadion met 650 overdekte zitplaatsen. In het Mora kids dorp zijn diverse activiteiten, waaronder de spider toren en trampolines. Totaal acht activiteiten waar je vrij kunt spelen.

Voor het zevende jaar wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 19 mei tussen 12.00-17.00 uur. Dit is een wedstrijd tussen onder andere Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Plutzke (Plus Lutz), Kingo (Willem II), Bozzie (FC Den Bosch), Haribo beer (Haribo), Benny Bollo, Orange Donkey (Orange planet), Bucky (Tilburg Trappers), Tjeuke, de Hulphond, Pannie (de Rooi Pannen), Kaatje Koala (stichting Energy4all), Kootje Koala (stichting Energy4all), Tippy (G-voetbalweekend) en de Kat en Muis (mascottes van het Fun Experts Open NK Mascotte). De jury bestaat uit jury voorzitter Johan Vlemmix, Madilia en Chris Donkers. Zij beoordelen de mascottes op een drietal onderdelen: een mascotteparade, dance battle en een originele mascotterun van zo’n 300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland 2018’ noemen.

Daarnaast zal er een Kijk, Doe en Beleefmarkt worden georganiseerd op zaterdag 19 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Diverse verenigingen en organisaties presenteren zich middels informatieverstrekking en doe demo’s. Gezellig kijken en of meedoen!

Wereldrecord bal hooghouden

BN-er Johan Vlemmix gaat tijdens de jubileumeditie van het G-voetbalweekend een aanval doen op het wereldrecord bal hooghouden. Dit record staat op dit moment op 26 uur en Johan probeert daar 27 uur van te maken. Hij zal starten met zijn recordpoging op zaterdag 19 mei aanstaande om 12.00 uur op het terrein van Amarant, bredaseweg 570 te Tilburg. Je bent van harte uitgenodigd om bij de start van deze recordpoging aanwezig te zijn.

Zondag 20 mei

Deze dag staat vol met entertainment. Stef Ekkel, Wesley en Michael Humblé zullen wederom een spetterend en feestelijk optreden verzorgen tijdens het 25e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en 13e Wim Groels sr. voetbaltoernooi, welke gespeeld worden door 32 teams. Tevens zal er de Wesley’s beste keeper bokaal worden uitgereikt. Ambassadeur en zanger Wesley zal de penalty’s nemen op de beste keepers. Ook om het RKC Waalwijk penaltybokaal zal worden gestreden met Pieter Grimmelius in de goal.

Tevens kunnen de bezoekers, ook op deze dag, gebruik maken van het Mora kidsdorp. Daar kan men  deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten zoals trampolines, penalty schieten, spider toren, op de stropdas schieten, voetbaldarts, springen op het Plutzke luchtkussen, een voetbalstormbaan,  fotoshoot met vele mascottes en diverse andere activiteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het PLUS LUTZ Holland House.

G-sportweekend Amarant Groep

Stichting Samen Sporten Tilburg organiseert samen met Shogaisha judo School, zwemvereniging DIO, Dartclub T Bulletje, KVTilburg (korfbalvereniging Tilburg), Stichting HandiCAP, AV Attila, Stichting EK Cross Tilburg en Prise d’eau G-Golf het G-sportweekend Amarant Groep. Deze acht organisaties organiseren acht events gedurende het weekend naast de tak voetbal. Zo’n 550 extra sporters met een beperking zullen hier aan deelnemen onder begeleiding van zo’n 145 vrijwilligers.

Het G-voetbalweekend zal vanaf volgend jaar onder de noemer van deze overkoepelende naam vallen.

Reageer op dit bericht