Nieuws

Gastrobar RIX
Let op! Dit artikel is al 376 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gastrobar RIX nieuwe bestemming Thrill Grill pand

Twee jaar na de opening van Thrill Grill aan het Piusplein, sluit de zaak deze week haar deuren. Voor leegstand hoeven we niet te vrezen, want de nieuwe bestemming is inmiddels bekend. De Tilburgse kok Ricky Spijkers start deze zomer met zijn Gastrobar RIX: “De zaak valt het best te vergelijken met een bistro, maar dan anno 2019.”

Al enige jaren had Ricky het plan om zijn eigen gastrobar te starten in Tilburg. Maar dat deze juist op het Piusplein er komt, is al helemaal een droom die uitkomt. “Ik ben ooit begonnen in de keuken van Brandpunt en heb daarna jaren lang voor de horeca op het Piusplein gewerkt. Na een tijd als freelancer actief te zijn geweest, keer ik nu op een hele bijzondere manier terug. Het roept toch wel wat nostalgische gevoelens op.”

Laagdrempelige sfeer

Een bistro anno 2019, wat moet je je daarbij voorstellen? “Ik noem het casual dining met hoogwaardige en moderne gerechten. Wij willen wel een laagdrempelige sfeer neerzetten,” vertelt Ricky. “Als ik ergens uiteten ga en ik zie wit linnen op tafel liggen, dan ben ik meteen bang om een vlekje te maken. Dat stijve gevoel, dat willen we niet.”

Qua eten moet Gastrobar RIX je vooral heel erg gaan verrassen. “Nee, je zult hier geen saté of burger op de kaart zien staan. We gaan onder andere met seizoensproducten werken en daarnaast leggen we graag de focus op de beleving van het gerecht. Bijvoorbeeld met rook die live aan tafel uit een potje komt. Of pasta die door een grote Parmezaanse kaas wordt geroerd en aan tafel op je bord wordt geschept.”

Foodpairing

Ook foodpairing wordt een belangrijk onderdeel van Gastrobar RIX. “We geven graag bijzondere suggesties voor food in combinatie met drank. En dan niet alleen bier of wijn, maar ook whisky’s, cocktails of bijvoorbeeld homemade lemonade. Deze drankjes kunnen namelijk ook écht iets toevoegen aan een gerecht.”

Ricky vindt het daarom erg belangrijk dat zijn (toekomstige) personeel verstand van zaken heeft en hij is dan ook druk op zoek naar de juiste kandidaten. Mocht je hierover alvast meer informatie willen ontvangen, mail dan even naar dit e-mailadres! Mocht je trouwens minder ervaring hebben, maar wel gemotiveerd zijn om te leren, ben je ook altijd welkom om te mailen.

Opening

Nu rest enkel nog de vraag: wanneer kan ik het gaan proberen? Gastrobar RIX opent nog vóór de kermis haar deuren met een speciaal kennismakingsmenu. Ricky: “Na de kermis sluiten we onze deuren weer tijdelijk om het een en ander te verbouwen. Om vervolgens eind augustus/begin september officieel te openen.”

Reageer op dit bericht