Gay cinema programma in Filmfoyer Tilburg

Elkaar liefhebben niet altijd even makkelijk

Traditiegetrouw worden in drie Brabantse filmtheaters de laatste wintermaanden en eerste lentedagen opgeluisterd met een wekelijkse gayfilm. Naast Chassé Cinema Breda en Plaza Futura Eindhoven, vertoont ook de Filmfoyer in 2012 weer bekende en minder bekende films rondom dit thema. De Gay cinema trapt in Tilburg op 7 februari af met het controversiële, maar hartverwarmende From beginning to end.

Thomas en Francisco zijn twee Braziliaanse halfbroers en groeien op in een liefdevol gezin. Ze zijn elkaars beste vrienden en zo close met elkaar dat dit tot opmerkingen uit hun omgeving begint te leiden, hoewel hun liefde compleet onschuldig is. Vijftien jaar later als hun moeder overlijdt, vinden de twee inmiddels volwassen mannen meer dan alleen maar troost in elkaars armen… Is liefde sterker dan conventie? Een ongewoon liefdesverhaal dat zich afspeelt in Rio de Janeiro, Buenos Aires en Moskou.

Twaalf weken lang zijn er (m.u.v. carnaval) op dinsdagavond om 20.30 uur ontroerende, moedige, lichtvoetige en ijzingwekkende verhalen over de liefde tussen hem & hem en haar & haar te zien. De Gay cinema, een samenwerking met COC en Embrace Pink, toont dat liefde niet altijd even makkelijk is. Zo ook in Skoonheid, een bijzondere voorpremière op 14 februari.  Dit indringend meesterwerk, bekroond met de eerste Queer Palm, gaat over een hartverscheurende zoektocht van een man naar liefde. Gevangen in een verstikkend huwelijk en een onderdrukkende samenleving is Francois te bang om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn, totdat hij verliefd wordt.

Kaarten voor de Gay cinema zijn te bestellen via InfoService & Tickets (013 543 22 20). De avonden starten om 20.30 uur en kaarten kosten €7,50, met CJP-pas of collegekaart €5,50, met Filmfoyerpas €6,- en met COC-pas € 6,50.

Klik hier voor meer informatie