Nieuws

324773_gemeentetilburg_nieuws_fairtrade_160113.jpg
Let op! Dit artikel is al 2064 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg ontvangt titel Fairtrade Gemeente

 

 

Vandaag is een bijzondere dag voor Tilburg, zeker voor mensen en ondernemingen die duurzaamheid een warm hart toedragen. Vandaag lanceert het kernteam MVO013 -een bevlogen groep ondernemers uit de regio- met een Big Launch namelijk hun gelijknamige onderneming in de Spoorzone. Tijdens dit MVO-evenement, dat een inspirerend, muzikaal en duurzaam programma kent, ontvangt de gemeente Tilburg in de persoon van wethouder Erik de Ridder bovendien de titel Fairtrade Gemeente. Alle reden voor een feestje dus!
 
MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en op 31 januari passeren er tal van duurzame initiatieven, personen en organisaties de revue. “We willen tijdens onze Big Launch graag een dwarsdoorsnede laten zien van ondernemende, duurzame mensen uit de regio”, aldus Maartje Pinxteren, Community Manager van MVO013. “Desso laat bijvoorbeeld zien hoe je bij de productie van materialen al rekening kunt houden met het hergebruik ervan (Cradle to Cradle) waardoor afval geen afval meer is, maar een waardevolle grondstof. Tilburg University geeft inzicht in hoe je mensen met een afstand tot de arbeidmarkt succesvol aan het werk kunt helpen. En Stadimkerij Beeezzz vertelt over het belang van biodiversiteit voor de mens en de bij. MVO gaat dus over mensen, het milieu en winstgevend ondernemen en de balans tussen deze drie elementen.”
 
Op de vraag wat MVO013 doet, antwoord voorzitter Huub Glas: “We bieden een community aan voor ondernemende mensen in de regio Midden-Brabant die het vanzelfsprekend vinden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat doen we enerzijds door MVO-evenementen te organiseren en anderzijds door laagdrempelige en betaalbare (€ 49,- ex btw / maand) flexwerkplekken te bieden in Urban Oaziz 013 in de Tilburgse Spoorzone. Zo brengen we gelijkgestemde mensen van verschillende achtergronden en disciplines bij elkaar en we zijn ervan overtuigd dat deze community de regio veel moois gaat brengen!”
 
MVO013: MVO duurzaam verankeren in regio voor maatschappelijke & economische waarde
In 2011 vroeg de gemeente Tilburg ondernemers uit de regio 013 om de handschoen op te pakken om MVO duurzaam te verankeren in de regio om zo maatschappelijke en economische waarde te creëren. Sindsdien is er een kernteam opgestaan van bevlogen ondernemers: het kernteam MVO013. Dit bestaat uit 5 ondernemingen en 7 mensen: Bert van Helvoirt & Maartje Pinxteren (community manager) van SHFT, Huub Glas van Zeven Deugden Advies & Management, Ton de Kok van Wissenraet Van Spaendonck, Dirk van der Ven van Connex Cablemanagement, Emke Mol van MOLCOM Communicatieadvies en tot eind 2013 Yvonne Kimman van de Gemeente Tilburg als bijzonder kernteamlid en -adviseur.
 
De afgelopen jaren organiseerde het kernteam samen met de gemeente diverse MVO-evenementen zoals de MVO-Tour en de MVO-Prijs. Nu gaat MVO013 BV zelfstandig MVO-evenementen programmeren en dit complementeren ze met een fysieke MVO community: Urban Oaziz 013.
 
Urban Oaziz: Oase voor ondernemende mensen met een duurzaam hart
Urban Oaziz 013 is een initiatief van Walas Concepts. Francisenemer MVO013 zet dit in om gelijkgestemde ondernemende mensen uit de regio 013 met een interesse in MVO een fysiek en virtueel platform te bieden om gemakkelijk met elkaar in contact te komen, samen te werken en te innoveren. Mensen die lid worden van Urban Oaziz 013, krijgen de beschikking over een professionele flexibele werkplek te midden van het unieke industriële erfgoed van Smederij 013. Leden maken deel uit van een bruisende MVO community van ondernemende mensen die net als zij op zoek zijn naar waardevolle contacten, inspiratie en uitdagende opdrachten. Door de kruisbestuiving tussen ondernemers, onderwijs en overheid, door de inbreng van lokale kunstenaars en door de horeca die zich hier gaat vestigen, is Urban Oaziz een oase voor ondernemende mensen met een duurzaam hart.
 
Mensen die de sfeer van Urban Oaziz 013 willen komen proeven of die meer willen weten over de MVO-activiteiten van MVO013, kunnen contact opnemen met Maartje Pinxteren, community manager van MVO013, via maartje@shft.nl. Meer informatie over MVO013 is te vinden via http://www.mvo-013.nl/, MVO013 beschikt ook over een LinkedIn-groep en is te volgen via twitter via @MVO013.

 

 

Reageer op dit bericht