Nieuws

Let op! Dit artikel is al 140 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg opent dit najaar nieuwe gratis fietsenstalling aan de Schouwburgring

Aan de Schouwburgring 135 komt een nieuwe fietsenstalling. De bewaakte fietsenstalling opent naar verwachting dit najaar en biedt plaats aan 300 fietsen. Je fiets stallen bij de nieuwe fietsenstalling is helemaal gratis. 

Wethouder Rik Grashoff (slimme en duurzame mobiliteit) is blij met de extra fietsenstalling. “Goede stallingsvoorzieningen zijn essentieel voor een leefbare en veilige binnenstad nu en in de toekomst. De stalling zorgt er voor dat het openbare gebied minder vol met kriskras geparkeerde fietsen staat en dus opgeruimder oogt. Bovendien maken we het voor bezoekers van de horeca en winkels in het dwaalgebied nog aantrekkelijker om met de fiets te komen. De fietsenstalling is immers dichtbij, beheerd, heeft ruime openingstijden en is ook nog eens gratis.”

Iedere dag geopend

In de fietsenstalling is zogezegd plek voor ongeveer 300 fietsen. Ook is er plek voor het stallen van bakfietsen en grotere buitenmodel fietsen. Extra fijn: er komt ook een openbaar (invalide)toilet bij de fietsenstalling en inwoners kunnen gratis een buggy lenen. De nieuwe fietsenstalling is na de opening zeven dagen per week geopend tussen 07:00 – 01:00 uur.

De in- en uitgang van de nieuwe fietsenstalling is aan de Heuvelstraat. Ook komt er een voetgangers in- en uitgang aan de Schouwburgpromenade.

Proef van vijf jaar

De fietsenstalling komt er al proef voor een periode van vijf jaar. In 2026 besluit de gemeente of de fietsenstalling blijft. Ben je benieuwd naar meer informatie over fietsen in Tilburg en de openingstijden van de verschillende bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad? Check dan snel deze pagina.