Nieuws

beste overheidsorganisatie
Let op! Dit artikel is al 307 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van het jaar

Tilburg is uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van 2019, dat werd dinsdag 19 november in de Ridderzaal van het Binnenhof bekend gemaakt. En dat is een bijzondere prestatie, Tilburg is namelijk de enige gemeente die genomineerd was voor deze prijs.

”Samen met de inwoners de stad ontwikkelen, dat was de rode draad dit jaar”, zegt een woordvoerder van de gemeente. ”We zijn de eerste gemeente ooit die deze prijs binnen weet te slepen. Daar mogen we trots op zijn.” Naast Gemeente Tilburg waren ProRail en het Centraal Justitieel Incasso Bureau genomineerd voor de prijs.

Spoorpark, moderne overheidsorganisatie en meer complimenten

Bij de bekendmaking van de drie finalisten schreef de jury over gemeente Tilburg: “De gemeente Tilburg is een moderne overheidsorganisatie die zich voortdurend blijft doorontwikkelen om het belang van de inwoner beter te dienen. Hierbij is de gemeente getransformeerd van een dienstenmodel naar een netwerkmodel, van spelbepaler op diverse terreinen naar een van de spelers in het veld.”

“De jury was onder de indruk van de manier waarop de gemeente het grootste burgerinitiatief van Nederland, het Spoorpark, heeft gefaciliteerd. Dit was niet mogelijk zonder constant in verbinding te staan met interne en externe partners. De gemeente luistert goed naar de wensen vanuit de maatschappij, en kiest hierbij steeds haar eigen rol als overheid. Mede hierdoor is de lokale dienstverlening de afgelopen jaren gestegen naar een 8,4.”

Naast het Spoorpark werd ook de LocHal genoemd als paradepaardje van de gemeente. Verder blinkt Gemeente Tilburg uit op het sociaal domein met het Vertrouwensexperiment VEX. Hierbij wordt gekeken naar minder regels en meer begeleiding in de bijstand. Lees hier meer over het juryrapport.

 

Reageer op dit bericht