Nieuws

tilburgse kermis 2020
Let op! Dit artikel is al 206 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg werkt aan scenario’s om binnen richtlijnen kermis te organiseren

Een Tilburgse kermis in de vorm zoals we dat gewend zijn, dat zit er nog even niet in. Maar nu de maatregelen rondom het coronavirus worden versoepeld, is er ineens een stuk meer mogelijk. De gemeente werkt dan ook aan verschillende scenario’s om binnen de richtlijnen alsnog een kermis te kunnen organiseren in Tilburg.

Kermissen mogen weer doorgaan

Dat kermissen weer hun activiteiten mogen oppakken binnen de anderhalve meter samenleving is goed nieuws. In de eerste plaats voor de exploitanten die nu alsnog de mogelijkheid krijgen om weer aan het werk te gaan. Maar wat er gaat gebeuren met de Tilburgse Kermis is nog niet duidelijk.

“De gemeente brengt nu in kaart op welke manier en in welke mate een kermis kan plaatsvinden. Samen met alle partijen die daarbij betrokken zijn zoals exploitanten, politie, ondernemers en andere partners in de stad. Het uitgangspunt blijft dat de gezondheid gewaarborgd moet zijn,” meldt de gemeente op haar website.

Een kermis zoals we die gewend zijn, met honderdduizenden bezoekers per dag en volop evenementen langs het kermisterrein, is dus niet mogelijk. Maar mogelijk kunnen kermisliefhebbers komende zomer alsnog genieten van een andere vorm van kermisplezier in de stad.