Nieuws

afgelast
Let op! Dit artikel is al 111 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gemeente Tilburg zoekt kinderen die in aanmerking komen voor jeugdlintje

Gemeente Tilburg is op zoek naar kinderen die een jeugdlintje verdienen. Tilburgse kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, kunnen tot 30 september worden voorgedragen voor een jeugdlintje. Lees snel verder.

Ken jij iemand die zo’n jeugdlintje verdient? Doet je buurmeisje bijvoorbeeld wekelijks boodschappen voor ouderen, fluit je neefje al jaren wedstrijden bij een voetbalclub of ken je iemand die een Syrische klasgenoot helpt met zijn of haar huiswerk? Dan zijn dat kinderen die in aanmerking komen voor een jeugdlintje.

Zoals gezegd kun je kinderen aandragen. De uitreiking van de jeugdlintjes vindt plaats op zaterdag 20 november op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een jury beoordeelt aan de hand van de voordrachten wie in aanmerking komt voor een jeugdlintje.

Kinderen zetten zich in

Veel Tilburgse kinderen of jongeren zetten zich in om Tilburg mooier te maken. Soms letterlijk, door zwerfafval in de wijk op te ruimen. Soms door zich op eigen initiatief in te zetten om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken op scholen. Of door de helpen bij de scouting, (sport)vereniging of in de wijk. Deze kinderen wil gemeente Tilburg door middel van het jeugdlintje in het zonnetje zetten.

“Veel jongeren in Tilburg voelen zich enorm betrokken bij onze stad. Van kleine initiatieven tot grote bijdrage. Bij het verkrijgen van een onderscheiding wordt nu vaak vooral aan volwassenen gedacht. Dat past niet bij Tilburg, niet bij de inclusieve stad die we zijn. Regelmatig kom ik deze bijzondere kinderen tegen in de stad. En elke keer weer ben ik onder de indruk. Ik vind het daarom belangrijk om hiervoor waardering te tonen. Deze Tilburgse Helden verdienen het om in het zonnetje te worden gezet,” aldus burgemeester Theo Weterings.

Voordragen

Wil jij een kind voordragen? Dat kan tot 30 september via deze website. Hier vind je ook meer informatie over de voorwaarden.