Gemeentelijke Fairtrade werkgroep bedenkt ludieke actie om eerlijk winkelen te stimuleren

Eerlijk

Eerlijk Winkelen is een succesvol landelijk initiatief om iedereen te stimuleren vaker te kiezen voor eerlijke en duurzamere producten. Via een handige app en een website kun je eenvoudig de zaken vinden waar deze producten met een goed verhaal te koop zijn. Om hier extra aandacht voor de vragen heeft de Gemeentelijke Fairtraide werkgroep een ludieke actie bedacht. 

Eerlijk winkelen in Tilburg

Ook in Tilburg zijn veel (op dit moment 50) winkels en horeca aangesloten bij de EerlijkWinkelenroute. Ondernemers die zich ook in deze crisistijd durven onderscheiden door een duurzamer en eerlijker aanbod.

Om extra aandacht hiervoor te vragen heeft de Gemeentelijke Fairtrade werkgroep een ludieke actie bedacht. Op een aantal prominente plekken in Tilburg staan spiegels met de persoonlijke vraag “Kijk eens in de spiegel! Hoe eerlijk winkel jij eigenlijk?”. Tevens wordt door een deel van de aangesloten ondernemers op de route duurzame zakspiegeltjes uitgedeeld met dezelfde tekst. Op zowel de grote als de kleine spiegels staat een QR-code die leidt naar de EerlijkWinkelen-website.

Ken jij of ben jij een ondernemer die zich met zijn of haar assortiment onderscheidt op gebied van duurzaamheid, fairtrade en biologisch? Doe dan mee en meld je aan via tilburg@eerlijkwinkelen.nl.

Het initiatief wordt omarmd door Fairtrade Gemeente Tilburg, het ondernemersfonds, Tilburg Circulair en Switch / ContourdeTwern