Nieuws

gerard arink
Let op! Dit artikel is al 876 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gerard Arink eerste algemeen directeur van Tilburg Trappers

Gerard Arink wordt de eerste algemeen directeur van Tilburg Trappers. De 55-jarige ervaren marketingdeskundige begint op 1 augustus aan zijn nieuwe klus.

Foto: R. Mullens

Sinds enkele maanden kent het ijshockeybolwerk uit Tilburg een ander bestuursmodel. Het bestuur deed een stap terug en kijkt over de schouders mee hoe de mensen op kantoor, aangestuurd door de algemeen directeur, het beleid voeren. De bestuurders zijn niet uitvoerend en worden op hun beurt gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Naast deze toezichthouders kent Tilburg Trappers een aantal ambassadeurs die geen zeggenschap hebben, maar wel advies kunnen geven.

Weerzien

Voor Arink wordt het een weerzien met de Tilburgse ijshockeytrots. Van april 2015 tot mei 2016 stuurde hij de dagelijkse organisatie van de club aan. “Tilburg Trappers is een icoon. Zowel voor de stad Tilburg als voor de ijshockeysport. Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle vrijwilligers en mijn overige collega’s te gaan bouwen aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze prachtige club.”

De nieuwe algemeen directeur vervolgt: “De kennismaking met het nieuwe bestuur belooft al veel goeds, maar ik hoop snel ook met alle andere belanghebbenden van Trappers kennis te maken. De eerste logische gelegenheid daarvoor lijkt me tijdens de open dag op zondag 15 september. Tegen die tijd hoop ik een goed beeld te hebben van de uitdagingen en werkzaamheden die me de komende tijd te wachten staan.”

Vol vertrouwen

Volgens Gert-Jan van Nieuwenhoff, die op 14 mei de voorzittershamer van Ron van Gestel overnam, was Arink de beste kandidaat voor de job. “Gerard is een ervaren manager en een bekende in het Tilburgse. We hebben als bestuur het volste vertrouwen dat hij de juiste man is om om de organisatie te gaan leiden in deze nieuwe fase. Wij zullen nu als bestuur de rol aannemen die na de herstructurering van de organisatie voor ons bedoeld is.”

Reageer op dit bericht