Nieuws

cid151698_nieuws_pand_374_200209.jpg
Let op! Dit artikel is al 2431 dagen oud en wellicht niet meer relevant

GGN en Annemarie van Gaal pakken schuldenproblematiek aan

Creditmanagement organisatie GGN introduceert het GGN Kasboek voor debiteuren als hulpmiddel om de groeiende schuldenproblematiek in Nederland te lijf te gaan.  GGN geeft met dit initiatief een signaal af richting overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om te zoeken naar eenvoudige middelen om schulden te helpen voorkomen en hierin vooral gezamenlijk op te trekken.

Bestuursvoorzitter Henk Keizer van GGN licht het initiatief toe: “Er is al veel wetgeving op het gebied van schuld en schuldenaren. Handhaving is goed, maar het is veel effectiever om energie te steken in de mogelijkheden om schulden beheersbaar te maken. Met onze kennis en ervaring kunnen we als creditmanagement organisatie met gerechtsdeurwaarders en incassospecialisten een praktische bijdrage leveren aan het voorkomen van uitzichtloze schuldproblemen. Wij kennen de realiteit, het echte verhaal van mensen die in de schulden zitten en moeite hebben om hun rekeningen op tijd te voldoen. Het is mijn overtuiging dat je dit maatschappelijke probleem het beste kunt oplossen door aan de voorkant alle mogelijkheden en middelen in te zetten die voorkomen dat mensen onverantwoorde schulden maken.”

Het GGN kasboek is een combinatie van een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de eigen financiële situatie en tips om verstandig met geld om te gaan. Henk Keizer zegt over het kasboek: “Wij voelen ons ook verantwoordelijk voor de debiteuren. Wij hebben die niet voor niets benoemd tot stakeholders van GGN. Als je wilt dat mensen betalen – en dat blijft de eerste doelstelling van incasso – dan moet je ook kijken wat je kunt doen aan de omstandigheden om dat betalen mogelijk te maken. Het kasboek is een hulpmiddel om dat te bereiken en mensen weer op het spoor te krijgen van een gezond financieel huishouden.”

Samen met Annemarie van Gaal
Het GGN Kasboek is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Annemarie van Gaal die uit eigen ervaring en door het programma Dubbeltje op z’n kant veel weet van betaalproblemen en de mogelijkheden om een ander uitgavenpatroon aan te leren. Voor elke maand heeft Annemarie van Gaal twee columns geschreven, waarin zij haar ervaringen met geldzaken doorgeeft en tips geeft om te besparen. Van Gaal over de samenwerking met GGN: “Ik had nooit verwacht dat de directievoorzitter van een bedrijf als GGN zich zo betrokken zou voelen bij de problemen van haar debiteuren. Inmiddels ken ik Henk Keizer wat beter en weet ik dat hij over veel zaken hetzelfde denkt als ik. Ook over onderwerpen als armoedebestrijding en zelfredzaamheid. Henk en ik bespraken hoe we gezinnen met schulden zouden kunnen helpen om uit hun belabberde financiële situatie te komen. Daaruit is dit kasboek ontstaan.” Henk Keizer vult aan: “We moeten af van het idee dat gerechtsdeurwaarders en andere partijen in de schuldhulpverlening tegenover elkaar staan en tegenovergestelde belangen dienen. Nee, wij zijn er ook om een bijdrage te leveren aan het oplossen, maar vooral aan het voorkomen van schulden.”

Over GGN
GGN is de grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie in Nederland. Bij GGN werken zo’n 1500 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 150 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 28 vestigingen actief in het hele land en biedt als enige partij op landelijk niveau full service creditmanagement: minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Maar ook het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders. De missie van GGN is het verhogen van het ondernemersrendement van haar opdrachtgevers door het voorkomen, beheersbaar maken en terugdringen van debiteurenrisico’s.

Reageer op dit bericht