Nieuws

stichting gijsje eigenwijsje
Let op! Dit artikel is al 874 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gijsje Eigenwijsje zamelt geld in voor derde vakantiehuisje

Stichting Gijsje Eigenwijsje zet zich dit jaar alweer vijf jaar in om zieke kinderen en hun gezinnen een onbezorgd weekje te bezorgen. Om dit heugelijke feit te vieren komen ze met groot nieuws: er komt een derde vakantiehuisje. 

Gijs Baeten overleed op achtjarige leeftijd aan hersenstamkanker. Zijn grootste wens was om zoveel mogelijk kinderen een onbezorgd weekje uit te gunnen. In die vijf jaar heeft Stichting Eigenwijsje heel veel gedaan voor ernstig zieke kinderen en de daarbij behorende gezinnen. Inmiddels hebben ze ruim 250 onvergetelijke weekjes weg gerealiseerd, ambassadeurs als Gert Jakobs, Leo Alkemade, Maartje Paumen en Chris Tates, duizenden vrijwilligers en organiseren ze voor de vijfde keer een Run4Gijsje.

Een warm nest, weg van de hectiek

Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een weekje weg te laten ervaren, een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode. Stichting Gijsje Eigenwijsje maakt het mogelijk om een aantal dagen samen door te brengen, weg van het ziekenhuis, weg van de hectiek. De stichting biedt gezinnen een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingerichte vakantiewoningen aan.

Derde vakantiehuisje

In de afgelopen vijf jaar zijn er al twee vakantiewoningen gerealiseerd: Het Warme Nest en Het Paleis van Gijs. De aanmeldingen vanuit ziekenhuizen zijn echter groter dan het aantal weekjes dat de stichting beschikbaar kan stellen. Daarom wordt er met hart en ziel gewerkt aan de realisatie van een derde vakantiewoning. Ieders steun is daarbij van harte welkom. Kijk op de website hoe je een steentje bij kunt dragen.

Gijs trots maken

“De wens van Gijs voelt als onze opdracht; dat geeft veel energie”, zegt Rob Kluyt, voorzitter van Stichting Gijsje Eigenwijsje. “Er blijken heel veel ‘Gijsjes’ te zijn. Kinderen die net als Gijs ernstig ziek zijn. Die kinderen en hun gezinnen genieten in de vakantiewoningen van onze stichting. Precies zoals Gijs zelf ervaren had en bedoeld heeft. Dat lees je telkens weer terug in het gastenboek. Wat zou die slimme en lieve Gijs toch trots zijn als hij wist wat hij met zijn nobele wens teweeg heeft gebracht. En wat zijn wij trots op Gijs!”

Vijf jaar Stichting Gijsje Eigenwijsje in cijfers

  • 5x Run4Gijsje, met in totaal 2.007 deelnemers
  • 2 vakantiewoningen en een 3e op komst
  • 200x de Aap van Gijsje verkocht in de webwinkel
  • Meer dan 15 verschillende ziekenhuizen melden kinderen aan
  • 488 gratis kaartjes voor de Beekse Bergen
  • Al 33 blogs op www.gijsjeeigenwijsje.com

Reageer op dit bericht