Nieuws

Gipsy Festival
Let op! Dit artikel is al 1620 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gipsy Festival viert twintigjarig jubileum

Op zaterdag 28 mei presenteert het International Gipsy Festival op twee locaties een gevarieerd programma. De programmering  geeft een mooie weergave van 20 jaar International Gipsy Festival met bekende namen, maar ook absolute toppers die nooit eerder op het festival stonden.

Dat het festival internationaal georiënteerd is, laat het zien door een line-up van artiesten die van ver buiten de eigen landsgrenzen komen. Een kleine greep uit de internationale toppers: Bosnische sevdah zangeres Amira Medunjanin, urban folk van Haydamaky, zigeunerfanfare Orkestar Kadrievi uit Macedonië, Servische Bako Jovanović Orchester en Bohemian Betyars met hun speed-folk-freak-punk.

Daarnaast zijn er tal van artiesten die terugkeren op het festival voor deze speciale jubileumeditie. We noemen Roma Mirando, the Basily Family, Paulus Schäfer Trio en Maurice Leenaars Flamenco. Oleg Fateev keert na 19 jaar terug, met speciaal voor de 20ste editie gearrangeerd materiaal. Hiermee brengt hij zijn eerbetoon aan de oprichter van het festival, Albert Siebelink die in september 2015 overleed.

Tot in de late uurtjes biedt het programma een mix van authentieke gipsyklanken afgewisseld met moderne stijlen. De tuin van de Sint Jozefkerk wordt omgetoverd tot een sfeervolle festivallocatie. In de kleine zaal van Poppodium 013 komen de ruigere kanten van de gipsymuziek aan bod.

Kaartverkoop Gipsy Festival

De kaartverkoop van de jubileumtickets (a €20,- ex. servicekosten) is gestart. Vanwege de nieuwe locatie is dit jaar het aantal tickets beperkt. Het festival verlaat de Interpolistuin namelijk voor een nieuwe locatie; het Veemarktkwartier.

Kijk voor meer informatie op www.gipsyfestival.nl.

Reageer op dit bericht