Nieuws

gladiolenverkoop
Let op! Dit artikel is al 487 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gladiolenverkoop voor boer Theo loopt goed: al ruim 12.500 bloemen gered van vernietiging

De actie ‘Tilburg Maakt Mij Blij’ loopt goed. In totaal kochten honderden Tilburgers in totaal al ruim 12.500 bloemen. Je kunt nog steeds voor €3,- een bos gladiolen kopen of doneren aan ouderen. In Breda verkocht het initiatief een week eerder 25.000 bloemen. Dat wil Bonheur Horeca Groep – die het initiatief in Tilburg faciliteert – uiteraard overtreffen. 

Bloemkweker Theo uit het Gelderse Heumen zit namelijk met 300.000 gladiolen die hij nergens kwijt kan doordat de Nijmeegse Vierdaagse niet doorgaat.

Om te voorkomen dat deze bloemen door de versnipperaar gaan, zijn er al verschillende acties gestart. Zo zijn de Bredase Frank en Thibaud begonnen met het initiatief Tilburg Maakt Mij Blij. Via het platform kunnen mensen boer Theo steunen door een bos gladiolen te kopen.

“De coronacrisis is een bijzondere tijd die vraagt om aanpassing en creativiteit. Zo is ook deze samenwerking ontstaan. Het is fijn om iets te kunnen betekenen en elkaar te helpen waar mogelijk. Toen we werden benaderd, waren we meteen super enthousiast. We willen dan ook iedereen oproepen om een bos te kopen zodat we boer Theo van zijn gladiolen af kunnen helpen,” vertelt Tim Wijdemans, algemeen directeur van Bonheur Horeca Groep.

Support boer Theo

Wil jij boer Theo supporten? Dat kan door online een bos gladiolen te bestellen voor slechts €3,-. Op 1 augustus kun je de bloemen vervolgens ophalen in de tuin van Auberge du Bonheur.

Overigens is een doel van de campagne ook om ervoor te zorgen dat mensen wat voor elkaar gaan doen. Hoe leuk is het om een bos gladiolen cadeau te doen aan je buren, medewerkers of ouderen die juist nu een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Je kunt dus ook een bos gladiolen bestellen en doneren aan bijvoorbeeld ouderen. Bonheur Horeca Groep zorgt er dan voor dat je bosje bloemen bij bijvoorbeeld een verzorgingshuis terecht komt.