Gloednieuw cultuur netwerk brengt kleur in Groeseind-Hoefstraat

Sinds november 2014 is Wijkorganisatie de Ring in Groeseind-Hoefstraat een netwerk voor cultuurliefhebbers rijker. Het netwerk moet verbinden, uitdagen en creatieve en kunstzinnige initiatieven stimuleren. Zo wordt de wijk nog levendiger en worden de contacten tussen wijkbewoners intensiever en duurzamer.  ‘Krachten bundelen en samen mooie dingen creëren’ aldus Karin Lucassen.

Debbie Verschuren (docent dans en sociaal werker) en Karin Lucassen (docent dans en theatermaker) zijn de aanjagers van het Cultuur Netwerk Groeseind, onderdeel van wijkorganisatie De Ring. Het eerste evenement dat zij gaan opzetten is een kunst- en cultuurroute in november 2015. Dit als aftrap van een reeks wijkwandelingen voor, door ѐn met  bewoners van de wijk Groeseind-Hoefstraat. Deze kunstroute komt mede tot stand door Art-Fact en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Samenwerking in de wijk

Inmiddels hebben al velen van zich laten horen. Kunstenaars en creatieve wijkbewoners, maar ook instellingen zoals Basisschool De Cocon, Woonzorgcentrum Padua, Centraal Wonen de Stam, begeleid wonen Philadelphia, jongerenwerk R-newt en kunstenaarscollectief The Artery. Samen zijn zij op dit moment op zoek naar een mooie invulling voor de aankomende kunst- en cultuurroute. ‘Wij zijn verrast dat er zoveel animo is om met ons mee te denken, ieder met zijn of haar eigen expertise’, zo verteld Debbie Verschuren. Met bijeenkomst twee achter de rug en nummer drie in de planning krijgt het project steeds meer vorm.

Doe mee!

Woon of werk je in de wijk Groeseind-Hoefstraat en lijkt het je leuk om een rol te spelen in de kunstroute? Geef je dan op door een mail te sturen naar d.verschuren@de-ring.org

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Op zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 vindt de wandeling plaats. Via onze Facebook-pagina (Cultuur Netwerk Groeseind) kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.