Nieuws

Nieuwe tennisbanen Were Di Tilburg

Goed nieuws voor tennisliefhebbers: nieuwe tennisbanen bij Were Di Tilburg Tennis

Op 25 maart 2021 vond de opening plaats van de nieuwe smashcourt tennisbanen bij Were Di Tilburg. Ze hebben nu de overgang gemaakt van kunstgras naar smashcourt: dit is een type ondergrond dat de eigenschappen van gravel en kunstgras combineert. De leden stonden natuurlijk te trappelen om de baan weer te betreden, nadat er vanaf 1 februari heel hard is gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Met deze banen kan Were Di Tilburg Tennis er de komende jaren weer tegenaan. De vernieuwing komt op een uitstekend moment, met de flinke aanwas aan nieuwe leden van het afgelopen jaar.

De leden van Were Di Tilburg weten bijna niet beter. Al meer dan tien jaar zijn zij gewend om te tennissen op de kunstgrasbanen aan de IJsclubweg 2 in Tilburg. Deze waren dan ook hard aan vervanging toe. En op 1 februari 2021 was het dan eindelijk zover: de overgang van kunstgras naar smashcourt. Smashcourt heeft de speeleigenschappen en uitstraling van gravel, maar biedt de voordelen van een all-weather baan (een tennisbaan die het hele jaar te bespelen is en is beter bestand tegen regen en vorst).

Lachende gezichten en blije reacties

De flinke sneeuwval in februari zorgde helaas wel nog even voor wat vertraging, maar het was het wachten dubbel en dwars waard. De eerste avond zagen ze alleen maar lachende gezichten en blije reacties. “Het is wel even wennen, maar heerlijk dit!”, en “Zo blij dat we weer een balletje kunnen slaan!”, klonk luidkeels op de tennisbaan.

Nieuwe tennisbanen Were Di Tilburg

De Zomerchallenge

De vernieuwing kon niet op een beter moment komen. Het afgelopen jaar nam het ledenaantal fors toe; vooral bij jonge sportieve Tilburgers is de interesse (weer) gewekt om te gaan tennissen. Een populair initiatief vanuit Were Di Tilburg Tennis was ‘De Zomerchallenge’: vijf tennisslessen, drie maanden vrij tennissen en meedoen met de clubkampioenschappen voor slechts €70. Dit initiatief zat binnen één week helemaal vol. Ook in 2021 wordt dit weer georganiseerd. Twijfel je dus nog om te gaan tennissen, maar zou je het wel eens willen proberen? Houd dan de social mediakanalen van Were Di Tilburg in de gaten en wie weet doe jij dit jaar ook mee aan de clubkampioenschappen!