Nieuws

tai chi
Let op! Dit artikel is al 1124 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Goud voor Tilburgse sporters op internationaal tai-chi festival

Leden van de oosterse sportschool CNGO in Tilburg hebben goud gewonnen bij het jaarlijkse STN tai-chi festival in Utrecht.

Bij het internationaal georiënteerde festival dat op 6 november werd gehouden, waren deelnemers uit onder andere Nederland, Duitsland en Groot Brittannië. De groep van het CNGO won de eerste plek in de poule met wapens met een fraai uitgevoerde waaiervorm.

Beste allround school

Ook behaalden het CNGO een gedeelde tweede plaats met twee groepen die een handvorm liepen en een derde plaats in de qigong groep. Daarnaast werden nog twee medailles (zilver en brons) gehaald bij het onderdeel push hands. Dit is een discipline waarbij twee deelnemers tai-chi technieken toepassen om de ander uit balans te brengen. De goede resultaten zorgden er ook voor dat het CNGO de beker kreeg voor all-round beste school van Nederland.

Het tai-chi festival wordt al een aantal jaren georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland en is de plek waar iedereen die tai-chi en qigong een warm hart toedraagt elkaar kan ontmoeten, workshops kan volgen en deelnemen aan de diverse wedstrijden.

CNGO

Al 25 jaar verzorgen ze lessen in Oosterse sporten, zoals: tai chi chuan; kung fu; wushu wapenvormen (Chinese Krijgsporten); qigong; yoga en Chinese dans. Met wekelijks ruim veertig lessen zijn ze de grootste oosterse sportschool in Zuid-Nederland.

Reageer op dit bericht